حسین فیضآبادی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این فرصتهای شغلی را پنج معین اقتصادی شامل شرکتهای تعاون روستایی مهرنشانی، مزرعه مروارید، تعاونی عشایری، اتحادیه تعاون روستایی و بانک صنعت و معدن ایجاد کرده اند.
وی ادامه داد: اشتغال ایجاد شده در رشتههای تولید تابلو فرش، فرش دستباف، کشاورزی، گیاهان دارویی و برخی واحدهای تولیدی ثبت شده است.
معاون فرماندار سبزوار توسعه مناطق روستایی را از اولویتهای طرح مثلث توسعه اقتصادی دانست و اظهار کرد که معینهای اقتصادی گامهای عملی برای اشتغال در این مناطق برداشته اند.
فیض آبادی افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در مناطق روستایی متناسب با ظرفیتهای کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی و گردشگری هر روستا عملیاتی شده است.
در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی به ابتکار استاندار سابق خراسان رضوی ۲۱ سند همکاری با سرمایهگذاری ۱۰ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال در حوزههای صنعت، کشاورزی و توسعه روستایی شهرستان سبزوار منعقد شده است.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
پیشینه
الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی ابتکار علیرضا رزمحسینی استاندار پیشین خراسان رضوی بود که در چارچوب آن از دی ماه ۱۳۹۷ نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمهدولتی به عنوان "معین اقتصادی" با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعهیافته فعال شدند و شمار معین ها در این چارچوب به ۱۸۶ مورد رسید.
۳ درصد این معین های اقتصادی از موسسات عمومی غیردولتی، ۹۵ درصد از بخش خصوصی و ۲ درصد آنها از بخش دولتی در خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند.
تفاهمنامههای سرمایهگذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی شامل ۲۱ درصد در حوزه خدمات و گردشگری ۴۴ درصد در حوزه صنعت و ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.
بر این اساس ۹۸ درصد روستاهای خراسان رضوی زیر پوشش برنامههای توسعهای معین های اقتصادی رفتهاند و تاکنون هزار و ۱۴۹ تفاهمنامه سرمایهگذاری به ارزش ۱۵۳ هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۱۷۱ هزار و ۶۶۰ نفر در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در این استان به امضا رسیده است.
تاکنون از کل تفاهمنامههای سرمایهگذاری منعقده در چارچوب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی، ۱۵۳ طرح با اشتغالزایی هفت هزار و ۹۰۶ نفر و سرمایهگذاری ۲۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.