تهران-ایرنا- فرهنگسرای رسانه به مناسبت شب یلدا ویژه‌ برنامه مجازی «یلدا و آواهای جشن خورشید» را با بخش‌های متنوع فرهنگی و هنری از جمله اجرای موسیقی زنده تدارک دیده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از فرهنگسرای رسانه، در این برنامه گروه «نیایش» به اجرای موسیقی می‌پردازد و «محمدرضا ممتاز واحد» موسیقی‌دان مهمان برنامه است،

وی در گفت‌وگو با «علیرضا امینی»، آیین‌های سنتی شب یلدا در ایران را معرفی کرده و همراه با اجرای موسیقی زنده اوقات مفرحی را برای مخاطبان رقم خواهد زد.

در ویژه برنامه «یلدا و آواهای جشن خورشید» تلاش شده تا با اجرای برنامه‌های شاد و متنوع، مردم در منزل خود بمانند و زنجیره انتقال کرونا قطع شود.

این برنامه امروز-یکشنبه(۳۰ آذر) از ساعت ۱۷ در فرهنگسرای رسانه برگزار می‌شود و به دلیل محدودیت‌های کرونایی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از طریق فضای مجازی فرهنگسرا به نشانی farhangsararesaneh پخش می‌شود.

برگزاری مسابقه «چله رنگ رنگی خانواده من»

فرهنگسرای سرو به مناسبت شب یلدا، طولانی‌ترین شب سال، مسابقه عکس و فیلم کوتاه موبایلی «چله رنگ رنگی خانواده من» را  با موضوع سرگرمی‌های این شب برگزار می‌کند.

هدف این مسابقه که با توجه به محدودیت‌های کرونایی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار می‌شود، ثبت عکس و فیلم از سرگرمی‌ها یا رسومی است که در دورهمی‌های کوچک خانوادگی وجود دارد و تنوعات فرهنگی را نیز در خانواده‌های ایرانی نشان می‌دهند.

همچنین خانواده‌ها می‌توانند عکس یا تصاویر موبایلی غذاها یا شیرینی‌های خانگی که ویژه شب یلدا به صورت خانگی تهیه شده را همراه با دستورالعمل تهیه آن برای شرکت در این مسابقه ارسال کنند.

علاوه بر اهدای جوایزی به شرکت‌کنندگان در بخش عکس و فیلم، به سه نفر از برندگان جوایز خلاق‌ترین یا جذاب‌ترین دستورالعمل‌های پخت غذای خانگی نیز اهدا می‌شود. علاقه‌مندان برای شرکت در این مسابقه می‌توانند آثار خود را به شماره واتس‌آپ ۰۹۳۳۵۹۷۹۵۹۴ ارسال کنند.

نمایشگاه مجازی کتاب «یلدای مهربان»

فرهنگسرای گلستان نمایشگاه مجازی «یلدای مهربان» را برگزار کرده است، در این نمایشگاه، در نگاهی گذرا به معرفی چندین جلد کتاب با موضوع آیین و رسوم و تاریخچه شب یلدا در ایران باستان پرداخته می‌شود. به علت دقت گاهشماری ایرانی و انطباق کامل آن با تقویم طبیعی همواره و در همه سال‌ها، انقلاب زمستانی برابر با شامگاه ۳۰ آذر و بامداد یکم دی است.

مربوط به کتاب تاریخچه و فلسفه شب یلدا اثر بهزاد محمدی، در کتاب جشن شب یلدا اثر حمید سفیدگر آمده؛ ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر می شوند و تابش نور ایزدی فزونی می یابد شب یلدا را جشن می گرفتند. کتاب دورهمی ایرانی اثر موسی زمان زاده ما را به دورهمی بزرگ شب یلدا که در بلندترین شب سال یعنی اولین شب از فصل زمستان می برد. کتاب دیگر یکی از آثار علی بلوکباشی با نام شب یلدا ست که به جشن های ایرانی ازجمله یلدا می پردازند و همه این مراسم را پایدار و هدفمند می داند.

در بخشی از کتاب دیگر آمده؛ جشن های ایرانی در میان مردم روستایی بوده و همچون جشن نوروز و مهرگان نقش مهمی در زندگی مردم ایران داشته است این کتاب جشن های ایرانی نام دارد که به قلم پرویز رجبی به نگارش درآمده است.

جشن ها و گردهمایی های ملی ایران اثر رضا مرادی غیاث آبادی، مردم شناسی ایران اثر مهشید سالاری، یلدا و شب چله در سه فصل اثر مجتبی برزآبادی فراهانی، آیین نیکان اثر نصراله دشتی بااین باور که نیاکان ما در ایران سهم بزرگی در پیشرفت جهان داشتند با اندیشه پاک، نوآوری فرهنگ شادزیستی، هنر و زیبایی خواهی، گاه شماری و جشن های ایران باستان اثر هاشم رضی کتاب های دیگری هستند که در این نمایشگاه مجازی ضمن آشنایی با نویسنده به خوانش خلاصه امکان بازدید این نمایشگاه مجازی با دسترسی به نشانی https://www.aparat.com/v/XuTJQ برای مخاطبان فراهم شده است.

نمایشگاه مجازی «به بلندای شب»

نگارخانه کلک خیال به مناسبت شب یلدا نمایشگاه نقاشی «به بلندای شب» را در فضای مجازی برپا کرده است.

در این نمایشگاه آثار هنرمندانی همچون علی‌اکبر صادقی، بهمن نیکو، مرجان مدرسی و... و. با موضوع نمادهای یلدا و با تکنیک آبرنگ و با نگاهی متفاوت به علاقه‌مندان هنر نقاشی در قالب فوتوکلیپ در صفحه مجازی نگارخانه کلک خیال به نشانی  kelkkhial.gallery@ ارائه می‌شود.  

انتشار پادکست «یلدای دور از هم، نه دورهم»

به مناسبت شب یلدا و شرایط خاص همه‌گیری ویروس کرونا و لزوم پرهیز از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، پادکست «یلدای دور از هم، نه دور هم» را تولید و در فضای مجازی منتشر کرد.

در این پادکست توصیه‌های حفظ سلامت و ایمنی در برابر شیوع کرونا را از زبان مردم و پرستاران می‌شنویم. نویسنده و تهیه‌کننده این اثر «فاطمه بی‌تقصیر» و گزارشگر آن «شیوا اسدی» است. همچنین گویندگی پادکست برعهده «مرتضی پرنیان»، «مژگان واعظیان» و «لاله ضیایی» است.

علاقه‌مندان می‌توانند این پادکست را ازطریق نشانی https://www.aparat.com/v/fVsR۳ بشنوند و برای بهره‌مندی از سایر برنامه‌های مجازی فرهنگسرای ارسباران به نشانی farhangsara_arasbaran مراجعه کنند.