به گزارش ایرنا رحیم حیات قریشی روز یکشنبه در دیدار با استاندار سیستان وبلوچستان در چابهار اظهارداشت: تاریخ ایران و پاکستان بسیار غنی است و این ۲ کشور از یک تمدن و اشتراکات زیادی برخوردار هستند.
وی افزود: با استناد به حدیث پیامبر اسلام(ص) که فرمودند «اگر علم در ثریا باشد مردمی از سرزمین پارس به آن دست خواهند یافت»؛ مردم ایران مردمی با عظمت هستند
سفیر جمهوری اسلامی پاکستان در تهران خطاب به استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سراسر مرزهای غربی کشور ما (پاکستان) به سیستان و بلوچستان متصل است و نقش شما برای توسعه روابط دو کشور بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ما به تامین امنیت در مرزهای مشترک با ایران پایبندیم و امنیت ایران را امنیت خود میدانیم.
حیات قریشی از استاندار سیستان و بلوچستان برای سفر به پاکستان و بازدید از ظرفیتهای مختلف این کشور در جهت گسترش روابط دوستانه دعوت کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان از همکاری مقامات پاکستانی در افتتاح مرز رسمی ریمدان قدردانی کرد و بهرهبرداری از این مرز را یک تحول بزرگ در توسعه روابط اقتصادی و تجاری و موجب تحکیم روابط دوستانه ۲ کشور بر شمرد.
احمدعلی موهبتی با بیان اینکه جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری اسلامی ایران، دارای اشتراکات دینی، فرهنگی و تمدنی زیاد و مردم دو سوی مرز هم قرابتهای فامیلی بسیاری دارند؛ اظهارداشت: قاعد اعظم در پاکستان و امام خمینی(ره) در ایران، دو شخصیت بزرگ جهانی بودند که توانستند سرنوشت خوبی برای کشورشان رقم بزنند به طوریکه هماینک از جایگاه ویژهای در منطقه و جهان برخوردارند.
وی گفت: بندر چابهار و گوادر مکمل یکدیگر هستند و میتوانند در پیشرفت و رفع محرومیتها در مناطق همجوار و توسعهی روابط اقتصادی دو کشور سهیم باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان استفاده از ظرفیتهای متقابل، تولیدات و همچنین صادرات انرژی به پاکستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: توجه به صادرات متقابل این محصولات میتواند تراز تجاری ما را تا پنج میلیارد دلار افزایش دهد در حالیکه تراز تجاری ما در شرایط فعلی یک و نیم میلیارد دلار است.
وی تصریح کرد: در مدت حضورم در سیستان و بلوچستان تلاش کردهایم با برگزاری اجلاسهای مشترک اقتصادی با مقامات ایالت بلوچستان پاکستان به نیازمندیهای مردم دو سوی مرز در حوزه های مختلف بیشتر توجه شود.
موهبتی بیان کرد: در شرایط کنونی ایران و پاکستان گفتوگوها میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند لذا باید با استفاده از جایگاهی که دولت به ما داده برای خدمت به مردم تلاش کنیم.
وی همچنین فعالسازی مرز کوهک- پنجگور و شتاب بخشی امور بازارچههای مرزی را که در ارتقای سطح معیشت مرزنشینان موثر است را خواستار شد و از راهاندازی دفتر وابسته تجاری پاکستان در چابهار که مقدمات آن در وزارت امور خارجه ایران در حال انجام است خبر داد.
به گزارش ایرنا سفیر پاکستان در تهران از ظرفیتهای بندری، ترانزیتی، اقتصادی و گردشگری چابهار دیدن کرد و دیدارهای جداگانهای با مدیرعامل منطقه آزاد و مسوولان بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان داشت.