کیان دهراب پور در این باره به ایرنا اظهار داشت: طب سنتی ایرانی از دیرباز در همه گیری ها با توجه به تجارب انسانی و بر اساس تحقیقات علمی و آکادمیک پزشکان و متخصصین این رشته به یافته هایی علمی از بعد محدودیت های غذایی در کنترل همه گیری ها دست یافته است که قسمتی از آنها در همه گیری کووید ۱۹ برای افراد مفید و سودمند می باشد.
وی افزود: همیشه بویژه در هنگام همه گیری ها باید از سه رفتار بد تغذیه ای اجتناب کرد تا نیروهای بدن بجای توجه به آماده باش دفاعی، زیاد به کارهای گوارش و دفع پسماندهای تغذیه گمارده و مشغول نشوند.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این رفتارها شامل پرخوری (حتی از غذای سبک)، در هم خوری (حتی از غذاهای سودمند) و سنگین خوری (حتی بمقدار معمول) است.
دهراب پور ادامه داد: منظور از غذای سنگین، غذایی است که هضم آن دشوار باشد و گذر آن از معده به روده طول بکشد و پسماندهای آن هم به آسانی دفع نشوند.
وی بیان کرد: غذاهای خمیری و سرخ کرده و چرب شامل ماکارونی چرب، الویه با گوشت های صنعتی، سوسیس، حلیم و آش گوشت غلیظ، پنیر پیتزا و فست فودها هستند.
دهراب پور تاکید کرد: روزه داری طبی، به معنای کاهش حجم و کالری غذایی دریافتی در حد بیست درصد کمتر از وضعیت همیشگی هر فرد، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب می تواند منجر به بهبود عملکرد دستگاه دفاعی بدن در برابر عوامل بیماریزای بیرونی شود.
وی افزود: مصرف شوری ها و ترشی های محرک و خشکی آور مخاط تنفسی (مانند سرکه ی تند و تیز و خیار شور) محدود شود.
رییس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: مصرف شیر، ماست، گوجه، رب گوجه، شوری های آب گوجه ای، موز، شیرینی های چسبنده و چرب محدود شود. لبنیات بطور مطلق ممنوع نیستند ولی تاکید می شود که مقدار مصرف آنها (بویژه ماست و دوغ ترش) معتدل باشد و همراه با مصلحات استفاده شود.
دهراب پور تاکید کرد: از مصرف نوشیدنی ها و خوردنی های محرک های مغز و بر هم زننده ی خواب مانند قهوه، نسکافه، چای سبز، و نیز شکلات تلخ در ساعات عصر و شب خودداری شود تا خواب به وقت و عمیق و پیوسته از دست نرود.
وی تصریح کرد: از مصرف پیاپی ادویه ی بسیار گرم و خشک و تند و تیز مانند فلفل قرمز، خردل، و سس های تند پرهیز شود.
رییس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: به نظر می رسد مصرف سیر و زنجببل فقط تا اندازه ای در پیشگیری احتمالی سودمند است.
وی بیان کرد: بطور عمومی مصرف بیش از یک تا دو حبه سیر کوبیده، و بیش از دو تا سه گرم زنجبیل پیشنهاد نمی شود.
دهراب پور تاکید کرد: مصرف بیشتر از این مقادیر بویژه بطور پیوسته می تواند موجب تحریک عصبی و ایمنی و تغیرات ناهنجار مزاجی و خلطی شود و در بیمارن قلبی، تداخل هر دو را با داروهای ضد انعقاد می بایست در نظر گرفت. در برخی شرایط مصرف مقادیر کم نیز ممکن است عوارض جدی داشته باشد.
وی گفت: افرادی که بیماریهای زمینه ای و مزمن دارند، برای یک برنامه صحیح و مناسب تغذیه ای و بویژه در رابطه با محدودیتهای غذایی در زمان همه گیری کرونا، میبایست با پزشکان یا کارشناسان تغذیه مشاوره داشته باشند