ولیالله صمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس قانون، پرستاران نمیتوانند بیشتر از ۸۰ ساعت در ماه اضافهکار داشته باشند، ولی به دلیل کمبود نیروی انسانی در استان، پرستاران تا ۱۷۵ ساعت در ماه اضافهکار دارند.
وی تصریح کرد: این مساله باعث خستگی و آسیب به خودشان و خانوادهشان و همچنین بالا رفتن درصد خطا میشود.
وی ادامه داد: استاندارد جهانی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، ۲.۳ است، در حالی که این آمار در قم ۱.۱ میباشد و برای رسیدن به استاندارد به یک هزار و ۵۰۰ نیروی پرستار در بیمارستانهای قم نیاز است.
به گفته صمدی در حال حاضر ۲ هزار و ۱۰۰ گروه پرستاری از جمله پرستار، ماما، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک بهیار در بیمارستانهای دولتی شهر قم حدود یک هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی را پوشش میدهند.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۹۰۰ گروه پرستاری نیز در بخش غیردولتی، ۷۰۰ تخت بیمارستانی را پوشش میدهند.
استان قم دارای هفت بیمارستان دولتی شامل کامکار عربنیا، شهدا، حضرت معصومه(س)، شهید بهشتی، امیرالمومنین(ع)، ایزدی و نکویی و چهار بیمارستان غیردولتی شامل امام رضا(ع)، ولیعصر(عج)، آیتالله گلپایگانی و علی بن ابیطالب(ع) است.
وی خواستار تغییر وضعیت نیروهای شرکتی شد و گفت: حدود ۳۰ درصد پرستاران شاغل در مراکز درمانی قم شرکتی هستند که حقوق پایین دریافت میکنند و امنیت شغلی ندارند.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: قوانینی از جمله تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بهرهوری و فوقالعاده ویژه پرستاران که سالهاست ابلاغ شده، ولی هنوز اجرایی نشده است.
وی ضمن تبریک روز پرستار، از مجاهدت و فداکاری پرستاران در پی شیوع ویروس کرونا طی ۱۰ ماه گذشته قدردانی کرد و افزود: حدود ۷۰ نیروی پرستار قراردادی، ۸۰ دانشجوی سال آخر پرستاری و ۶۰ داوطلب و تعدادی نیروی جهادی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، کمک حال نیروهای بهداشت و درمان استان بودند.
پنجم جمادیالاول مصادف با ۳۰ آذرماه جاری سالروز ولادت حضرت زینب(س) دختر گرامی امام علی(ع) بهعنوان روز پرستار نامگذاری شده است.