تهران - ایرنا - در شرایطی که عربستان و امارات بر سر میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی اختلاف دارند و معتقدند کشورهای با مازاد تولید باید به کاهش‌های مورد نظر در عرضه نفت متعهد باشند، وزیر انرژی الجزایر و رئیس دوره‌ای اوپک از پیش‌بینی افزایش ۱۲ درصدی صادرات نفت این کشور در سال آینده خبر داده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، عربستان اخیرا از کمیته نظارت مشترک در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) کنار کشیده است؛ منابع اوپک دلیل این اقدام ریاض را مخالفت ابوظبی با دیدگاه این کشور برای کاهش عرضه نفت در بازارهای جهانی عنوان می‌کنند و می‌گویند اقدام امارات منجر به سرخوردگی عربستان شده است.

بر همین اساس، «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی سعودی از پست خود به عنوان معاون رئیس کمیته نظارت مشترک وزیران نفت در اوپک کناره‌گیری کرد و این پست به امارات پیشنهاد شد، اما این کشور تمایلی نسبت به آن از خود نشان نداده است .

به نوشته روز یکشنبه روزنامه «الوطن» الجزایر، وزیر انرژی این کشور پیش‌بینی کرده که صادرات نفت الجزایر در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال میلادی جاری، ۱۲ درصد افزایش یابد.

الجزایر در شرایطی از افزایش صادرات نفت سخن می‌گوید که امارات معتقد است کشورهای دارای تولید مازاد باید به کاهش‌های در نظر گرفته شده برای تولید و عرضه نفت پایبند باشند و لازم است کاهش درآمد حاصل از تولید مازاد نفت را از قبل جبران کرده باشند. این ادعای امارات در حالی مطرح شده که این کشور خود سقف تعیین شده از سوی اوپک پلاس را رعایت نکرده و با مازاد تولید در نظر گرفته شده از سوی این ائتلاف برای ابوظبی مواجه است.

کشورهای اصلی در ائتلاف «اوپک پلاس» (کشورهای عضو و غیر عضو اوپک تولید کننده نفت) همچنان بر سر میزان تولید نفت با یکدیگر اختلاف نظر دارند . این در حالی است که سطح تقاضا در جهان برای خرید این فرآورده به دلیل همه‌گیری «ویروس کرونا» کاهش یافته است.

«عبدالمجید عطار» وزیر نفت الجزایر که ریاست دوره‌ای اوپک را هم بر عهده دارد، به رغم اختلاف‌ها میان برخی اعضای اوپک بر سر کاهش تولید، در گفت و گو با «بلومبرگ» گفت، اوج ابتلا به کرونا در بسیاری از نقاط جهان به نظر می‌رسد که افزایش یافته و تقاضای نفت در آسیا بویژه در چین و هند همچنان با رشد مطلوبی ادامه دارد.

این پیش‌بینی افزایش صادرات نفت در حالی مطرح می‌شود که وزیر انرژی الجزایر پیشتر و در ۳۱ تیر امسال در رادیو دولتی این کشور اعلام کرد که انتظار دارد درآمد نفت و گاز الجزایر ۱۰ میلیارد دلار کاهش یابد و از ۳۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲۳ میلیارد دلار در پایان سال ۲۰۲۰ برسد.

وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به ائتلاف اوپک پلاس به‌تازگی تصمیم گرفتند، توافق کاهش تولید نفت خود را در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی روزانه ۵۰۰ هزار بشکه کمتر کنند و برای بررسی تعدیل بیشتر در ماه‌های آینده نشست‌های ماهانه داشته باشند.

بر این اساس، کاهش تولید روزانه تولیدکنندگان اعضای ائتلاف اوپک پلاس از رقم ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در ماه ژانویه ۲۰۲۱ با افزایش روزانه ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در ژانویه ۲۰۲۱ به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.

ایران، ونزوئلا و لیبی نیز از هرگونه کاهش تولید کنار گذاشته شده‌اند.

به تازگی روسیه و عربستان سعودی دو کشور عمده تولید کننده نفت و عضو اوپک پلاس در مورد تمدید توافق «فریز نفتی» (کاهش تولید نفت) تا سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ به تفاهم رسیدند.

خبرگزاری «تاس» به نقل از دو مقام کشورهای عضو اوپک پلاس اعلام کرده که روسیه و عربستان سعودی، موضع واحدی در مساله تمدید توافق موجود در مورد سطح کاهش تولید نفت در ماه‌های نخست سال ۲۰۲۱ دارند.