به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «فرامک عزیزکریمی» افزود: با وجود کاهش سه درصدی سطح زیر کشت حبوبات نسبت به سال زراعی گذشته، پیشبینی میشود به علت افزایش عملکرد تولید حبوبات در مجموع با ۲۱ درصد افزایش به ۸۴۹ هزار تن برسد.
وی با اشاره به ارتقای چهار درصدی عملکرد تولید حبوبات در سال زراعی جاری، گفت: پیشبینی میشود عملکرد حبوبات به ۲ هزار و ۳۸۱ کیلوگرم در هر هکتار افزایش یابد.
عزیزکریمی، سطح زیر کشت حبوبات را در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را نزیدیک به ۸۱۸ هزار هکتار برآورد و خاطرنشانکرد: در سال زراعی قبل سطح زیر کشت حبوبات در کشور ۸۴۱ هکتار بود.
وی از برنامهریزی برای تدارک بذر حبوبات خبر داد و بیانداشت: امسال برای کل کشت حبوبات کشور یکهزار و ۲۰۰ تن بذر تدارک دیده شده است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بهطور تقریبی در بیشتر استان های کشور کشت پاییزه حبوبات انجام میشود، گفت: غالب کشت در استانهای غربی، شمالغربی و شمالشرقی انجام میشود.
وی، تغییر الگوی کشت حبوبات دیم از بهاره به پاییزه و انتظاری، افزایش ضریب نفوذ بذور گواهی شده در مزارع، افزایش درجه مکانیزاسیون و تهیه و ابلاغ طرح جامع بهرهوری لوبیا را از پروژههای مهم در حوزه حبوبات نام برد.
عزیزکریمی ادامهداد: بیشترین تولید نخود در استانهای کرمانشاه، لرستان، کردستان، آذربایجانشرقی و آذربایجانغربی انجام میشود.
وی گفت: بیشترین میزان تولید عدس به استانهای اردبیل، لرستان، قزوین و خراسان شمالی و بیشترین تولید لوبیا به استانهای فارس، لرستان، زنجان و مرکزی اختصاص دارد.
این مقام مسوول افزود: هزینههای کارگری در حوزه تولید حبوبات کشور نیز در سال زراعی جاری با افزایش روبهرو بوده است.
به گزارش ایرنا، سالیانه بیش از ۱۲۸ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی زراعی، باغی، شیلاتی دام و طیور تولید و به بازار داخلی عرضهو بخشی از مازاد این محصولات نیز به کشورهای هدف صادر میشود.