گرگان - ایرنا - رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی ایران از انعقاد تفاهمنامه همکاری با موسسه تحقیقات پنبه کشور به منظور ارایه اطلاعات پیش بینی هواشناسی در راستای رونق زراعت و تولید وش پنبه خبر داد.

دکتر مهدی رهنما یکشنبه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در گرگان اظهار داشت: بر اساس تفاهمنامه امضا شده قرار است پیش بینی داده‌های هواشناسی برای زمان مناسب کاشت، داشت و برداشت وش پنبه در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: کمیته تخصصی با مشارکت کارشناسان دو دستگاه طی دو هفته آینده تشکیل و فعال خواهد شد تا این تفاهمنامه برای ارایه اطلاعات هواشناسی به پنبه کاران کشور از سال زراعی آینده عملیاتی شود.

به گزارش ایرنا؛ موسسه تحقیقات پنبه ایران که دفتر مرکزی آن در گرگان مستقر است ۴ بخش تحقیقات در گرگان و ۱۲ ایستگاه در دیگر استان های کشور دارد.

گلستان در گذشته به‌ واسطه زمین‌های زیرکشت فراوان پنبه به سرزمین طلای سفید معروف بود و اکنون بعد از خراسان رضوی و فارس سومین تولید کننده این محصول در کشور است.

به گفته کارشناسان پنبه کشور وش تولیده شده در گلستان به خاطر اقلیم مناسب و رطوبت متعادل از لحاظ کیفیت در رده نخست کشور قرار دارد.

مطابق گزارش مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی، امسال با بیش از ۲۰ درصد افزایش سطح مزارع نسبت به سال زراعی قبل ۱۱۰ هزار هکتار محصول پنبه در استان‌های مختلف ایران کشت شد.

هر ساله زراعت پنبه با مساعد بودن شرایط آب و هوایی از اردیبهشت ماه با ریختن بذر در زمین آغاز و برداشت محصول از اواخر شهریور تا دی ماه ادامه می یابد.

افزون بر ۶۰ فرآورده از وش پنبه قابل استحصال است در حالی که بیشترین تصور عمومی از پنبه برداشت الیاف آن است.

رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور در گفتگو با ایرنا همچنین از امضای تفاهمنامه جداگانه با روسای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به ترتیب در خصوص ایجاد سامانه هوشمندسازی هواشناسی و راه اندازی دفتر منطقه ای هواشناسی در دانشگاه خبر داد.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سال ۱۳۳۷ تاسیس شد و در حال حاضر بیش از ۷۰ محقق در این مرکز مشغول فعالیت در حوزه جهش تولید هستند.

همچنین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت دارای ۱۵۸ رشته تحصیلی شامل ۴۶ رشته کارشناسی، ۵۷ رشته کارشناسی ارشد و ۵۵ رشته دکتری تخصصی است.

تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل این مرکز آموزش عالی بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر با ۱۷۹ عضو هیات علمی است که ۸۸ درصد آنان دارای مرتبه استادیاری و بالاتر هستند.

گلستان قطب مهم کشاورزی است و در تولید ۱۵ محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم ایران را داراست.