تهران - ایرنا - رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: امسال تاکنون بیش از ۲۲.۹ میلیون تن محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی مصرفی وارد کشور شده، ضمن اینکه صادرات این بخش ۳.۳ میلیون تن ثبت شد.

به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « کیخسرو چنگلوایی » افزود: امسال تاکنون ۲۲ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۸۳۲ تن انواع محصولات کشاورزی که اغلب نهاده‌ها و کالاهای اساسی مصرفی است، وارد کشور شده و سه میلیون و ۳۵۵ هزار و ۴۰۲ تن محصولات کشاورزی و ۴۴۴ هزار و ۴۷۴ تن انواع قلمه نشاء و نهال و گل زینتی از کشور صادر شده است.

وی تصریح کرد: تجارت بدون وقفه محصولات گیاهی با نظارت سازمان حفظ نباتات در حال اجراست و توقفی در تجارت این محصولات ایجاد نشده است.

این مقام مسوول توضیح داد: سال ۹۹ تاکنون با وجود تحریم‌های ظالمانه دشمنان و همچنین بیماری کووید ۱۹، با تدابیر اندیشیده شده به طور کامل از هرگونه وقفه در امر تجارت محصولات گیاهی پیشگیری شده است.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور میزان ترانزیت محصولات کشاورزی از ابتدای سال تاکنون را ۴۶۸ هزار و ۶۶۳ تن ذکر کرد و افزود: پذیرش گواهی بهداشت‌های گیاهی و نیز استعلام کپی گواهی بهداشت‌های گیاهی دریافت شده از کشور مبدا طبق هماهنگی دبیرخانه معاهده بین‌المللی حفظ نباتات از جمله تدابیر اتخاذی است.

چنگلوایی اضافه کرد: وارد کنندگان برای ارائه اصل گواهی بهداشت گیاهی نیز فرصت دارند و راه اندازی سامانه‌های اینترنتی صدور مجوز و انجام واردات و سامانه صدور مجوز و انجام ترانزیت محصولات گیاهی به منظور جلوگیری از رفت و آمد و مراجعه متقاضیان پیش بینی شده است.

وی سامانه استعلام گواهی بهداشت‌های گیاهی صادره برای محصولات گیاهی صادراتی را نیز از دیگر اقداماتی عنوان کرد که از هرگونه توقف در امر تجارت این محصولات پیشگیری کرده است.

به گزارش ایرنا، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه هم‌اندیشی با سرمایه‌گذاران بزرگ بخش خصوصی در حوزه کشاورزی در مرداد ماه امسال گفته بود: ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی به جای استفاده در سایر بخش ها، بهتر است برای تامین نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی استفاده شود.

وی تصریح کرد: با توجه به وابستگی کشور به واردات نهاده هایی همچون، دانه ذرت، کنجاله سویا و جو، با سرمایه گذاری بخش خصوصی می توان بوسیله کشت فراسرزمینی، کالاهای یادشده را تامین کنیم.

خاوازی با اشاره به ضرورت‌های توسعه کشت قراردادی گفت: می توان باکشت قراردادی، نسبت به توسعه کشت دانه‌های روغنی در کشور اقدام کرد و تولید این دانه‌ها می تواند در تامین نهاده‌های دامی مانند کنجاله سویا و جو و کاهش وابستگی کشور به واردات این محصولات راه‌گشا باشد.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با همکاری بخش خصوصی شرایط کشاورزی به نحو مطلوب پیش رود و مشکلات و موانع تولید و صادرات بخش کشاورزی از میان برداشته شود.