تهران- ایرنا- نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: گشایش مرز رسمی ریمدان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالابین دو کشور ایران و پاکستان را فراهم می‌کند و در توسعه مبادلات اقتصاد ملی و محلی بسیار حائز اهمیت است.

«معین الدین سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های مرزی برای توسعه روابط با کشورهای همسایه گفت: در حال حاضر میزان تبادلات تجاری ایران و پاکستان یک و نیم میلیارد دلار است در حالی که ظرفیت روابط دو کشور حدود ۵ میلیارد دلار است.

نماینده چابهار با اشاره به بازگشایی مرز ریمدان اظهار کرد: این گذرگاه در نقطه استراتژیکی قرار دارد به طوری که از یک طرف نزدیکترین مسیر دسترسی به کشورهای آسیای میانه است ، گشایش این مرز می‌تواند تراز تجاری دو کشور ایران و پاکستان را به ۵میلیارد دلار برساند.

 عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تاثیرات مستقیم بازگشایی مرز بر معیشت مرزنشینان هر دو سوی مرز خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه استراتژیک ریمدان، این منطقه در اولویت وزارت‌خانه‌های  خارجه، کشور و اقتصاد قرار گرفت و بعد از سفر رییس مجلس به سیستان و بلوچستان بر این نکته پافشاری شد و دیروز این نوار مرزی بازگشایی شد.

سعیدی با بیان اینکه بالفعل شدن این نقطه از مرز، بخش عظیمی از مشکلات اقتصاد محلی و ملی را حل می کند، ‌ بیان داشت: علاوه بر بحث تبادلات تجاری در این نوار مرزی، در بحث گردشگری و زیارتی هم می توان از این معبر استفاده کرد، زیرا تنها مسیری است که آن سوی مرز مشکلات امنیتی ندارد.

وی افزود: مرز ریمدان ظرفیت‌های مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد و از آنجایی که فاصله آن تا بندر گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر است اتباع کشور همسایه می‌توانند از این مسیر به دشتیاری و چابهار و سپس از طریق ناوگان زمینی و هوایی به شهرهای مذهبی و مناطق تفریحی و گردشگری ایران سفر کنند.

سعیدی خاطرنشان کرد: از طرف ایران آمادگی برای بازگشایی و رونق نقاط مرزی همانند کوهک، سراوان و مرز زابل وجود دارد، در صورتی که کشور مقابل استقبال چندانی نمی‌کرد، اما مرز ریمدان شرایط متفاوتی داشت و بسیاری از زیرساخت‌های آن سوی مرز ایجاد شده بود و با اولویت پیگیری و افتتاح شد.

نماینده چابهار با اشاره به اهمیت بحث اقتصاد محلی و معیشت مرزنشینان گفت: امیدواریم بازارچه‌های محلی در این بخش تقویت شود و در کنار مرز رسمی، محلی برای تبادلات اقتصادی مردم منطقه باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: با توجه به نوع ارتباطات تاریخی که با پاکستان داریم، در شرایط تحریمی این ظرفیت‌ها می‌تواند نقش عمده ای در توسعه مبادلات اقتصادی دو طرف داشته باشد.

به گزارش ایرنا، مرز ریمدان ایران و گبد پاکستان با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و وزیر تولیدات دفاعی پاکستان و مسئولانی از وزارتخانه‌های کشور، خارجه و صنعت و معدن دیروز شنبه به صورت رسمی افتتاح شد

مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان، با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان در پاکستان، چین و هند است لذا توجه به زیرساخت‌های کامل و استاندارد این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.