تهران - ایرنا - انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در نشستی با عنوان ادیان علیه افراط‌گری تاکید کرد: افراط‌گری و خشونت با هیچ دینی مرتبط نیست.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشست "ادیان علیه افراط گری" به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب و فرهنگسرای ملل با حضور شخصیت‌ها و عالمانی از مسیحیت، زرتشت، یهودیت و اسلام (تشیع و تسنن)، اساتید، دانشجویان و تعدادی از قربانیان تروریسم در ادیان مختلف به مناسبت "روز جهانی عاری از خشونت و افراط گری" در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

در بیانیه این نشست آمده است: ادیان الهی کانون رحمت، عطوفت و مهربانی در نظام خلقت بوده که با دستوراتی دقیق و روشن ارزش‌های اخلاقی و اصول متعالی ادیان را در جامعه بشری ترویج می‌کند و بر پرهیز از هرگونه ناپاکی، پلیدی و ستم به هر انسانی فارق از ملیت، رنگ، نژاد و جغرافیا تاکید اساسی دارند.

این بیانیه می‌افزاید: تاریخ همواره شاهد خشونت، ظلم و جنایاتی بوده که جان، سلامت، آزادی، امنیت و حقوق جامعه بشری را به مخاطره افکنده است و تاسف بارتر اینکه این فجایع و معرکه جرم و جنایت با سوء استفاده از مفاهیم و ارزش‌های متعالی ادیان صورت می‌گیرد.

در این بیانیه آمده است: تروریسم تحت هر عنوان که باشد در بهره گیری از ارزش‌ها و تولید جنایت اشتراک داشته و دلیل ادامه حیاتش همین سوء استفاده از مقدسات است، هرگونه جنایتی با پرچم ادیان الهی اقدامی فریبکارانه و توطئه‌ای است علیه ادیان که در راستای راهبرد دین ستیزان در طول تاریخ ادامه یافته است.

نشست ادیان علیه افراط گری در بخش دیگر بیانیه خود تصریح کرد: حال سوال این است که چطور می‌شود ادیان الهی که متون شان سرشار از توصیه به محبت، صلح و دوستی است منبع جریان های افراط گرا و خشونت طلب باشند؟ بلکه باید گفت ادیان، مراکز دینی و پیروان ادیان، اولین قربانیان خشونت و افراط گری هستند.

این بیانیه می‌افزاید: بنابراین باید بین کسانی که خودشان را زمامدار و مفسر دین می‌دانند و آنچه واقعا در آموزه های ادیان الهی وجود دارد تمایز قائل شویم، وقتی یک تفسیر اشتباه  از دین صورت می‌گیرد نباید آن دین را محکوم کرد بلکه باید آن شخص را محکوم کرد. نباید سخن او را به حساب دین گذاشت و پیروان آن دین را تکفیر کرد. و چنین رویکری است که جلوگیری از افراط گرایی، خشونت و ایجاد همزیستی مسالت آمیز را در پی خواهد داشت.

در بخش دیگر این بیانیه آمده است:  اگر ادیان الهی ظرفیت‌های گسترده‌ای برای مقابله با خشونت و افراط گری داشته باشند باید مرکز جهانی ادیان علیه تروریسم را شکل داد تا پیام روشن ادیان الهی مبنی بر رعایت حقوق دوست و دشمن را ترویج و این منطق مشترک که افراط گری و خشونت مرتبط با هیچ دینی نیست را به گوش همه جهانیان برسانیم.