عبدالحسین نامور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این میزان خسارت به بخش باغی، زراعی، دام، طیور، آبزیان و تاسیسات زیربنایی در حوزه کشاورزی استان وارد شده است.
وی افزود: سال گذشته در همین مدت نیز هفت هزار و ۵۱ میلیارد ریال به تمامی زیربخش های کشاورزی این استان از ناحیه حوادث مختلف خسارت وارد شده بود.
وی با بیان اینکه سرمازدگی هشت هزار میلیارد ریال به این بخش خسارت وارد کرده است اظهار داشت: خسارت سرمای دیررس بهاره به علت بارش برف و برودت هوای منفی ۳ تا ۱۰ درجه در سطح استان، سبب خسارات زیادی شد و در مجموع به بیش از ۱۲۵ هزار و ۹۸۰ هکتار عرصه باغی و زراعی استان، آسیب رساند.
وی گفت: ۱۰ درصد از حوادث نیز شامل سیل، ۶ درصد تگرگ و توفان و مابقی نیز شامل آتش سوزی و سایر حوادث است.
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: ۶۲ درصد خسارت ها در سال جاری مربوط به بخش باغبانی بوده است که بیشتر از ناحیه سرما خسارت دید.
نامور با بیان اینکه ۳۳ درصد نیز از این خسارت ها به بخش زراعی وارد شده است افزود: میزان خسارت در بحث زیربنایی چهار درصد بوده است، با وجود اینکه از نظر درصدی پایین است اما تخریب بند خاکی، جاده بین مزارع و سایر موارد کشاورزان زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد.
هیچ اعتباری برای خسارت داده نشد
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه هیچ خسارتی برای خسارت در سال ۹۹ تاکنون داده نشده است گفت: خسارت ها کلان از جمله سرمازدگی را برای جبران اعلام کرده ایم اما در این خصوص اقدام موثری انجام نشد.
وی از کشاورزان خواست تا محصولات خود را بیمه کنند و افزود: تنها اهرم برای کمک به میزان خسارت دیده ها از بخش کشاورزی صندوق بیمه است، کشاورزان خسارت دیده از ناحیه بیمه تنها جبران خسارت را دریافت می کنند.
پنج میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه مرغ، حدود ۲۰۰ هزار راس دام، ۱۳ هزار و ۸۱۰ هکتار باغ و ۴۷ هزار و ۳۰۰ هکتار کشتزار استان زیر پوشش بیمه رفت.
سالانه تنها حدود ۱۵درصد از اراضی استان زیرپوشش طرح بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرند.
سهم خراسان شمالی از تولید ناخالص داخلی کشور ۶ دهم درصد در تمامی بخش های اقتصادی است و سهم بخش کشاورزی این استان از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور ۱.۱ درصد است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.