شهرکرد- ایرنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه روند احداث موزه بزرگ استان یک دهه است که در حال انجام است، گفت: برای تکمیل و بهره‌برداری از موزه بزرگ این استان ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

کوروش بابائیان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه ساخت این موزه از سال ۸۹ در زمینی به مساحت یکهزار و ۵۴۰ مترمربع آغاز شد و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: در صورت جذب اعتبارات، موزه بزرگ استان تا پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته و با اختصاص سه میلیارد ریال بخش دیگری از عملیات عمرانی این موزه انجام شد و اجرای مراحل نماکاری، نازک کاری، خریداری تجهیزات و چیدمان داخلی نیازمند اختصاص اعتبارات جدیدی است.

به گفته وی، سالن‌های نمایش، کتابخانه، مخزن اشیاء،  کارگاه مرمت آثار و بخش‌های اداری و تجاری از جمله فضاهای پیش‌بینی‌شده در ساختمان موزه بزرگ استان است.

بابائیان درباره جابه‌جایی موزه باستان‌شناسی شهرکرد واقع در حمام وقفی پرهیزگار و پیگیری‌های اوقاف و امور خیریه استان در این مورد تصریح کرد: پیگیری‌های اداره اوقاف و امور خیریه مربوط به دریافت معوقات اجاره‌بهای این بنای تاریخی است که تاکنون بخشی از این معوقات نیز پرداخت شده است و مشکلی برای استفاده از این بنا به‌عنوان موزه وجود ندارد.

 وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بیش از ۷۰ میلیارد ریال برای بازسازی، تعمیر و نگهداری بنای تاریخی حمام پرهیزگار هزینه کرده است، افزود: در صورت تکمیل و بهره‌برداری از موزه بزرگ، اشیاء موزه باستان‌شناسی به موزه جدید منتقل خواهد شد اما این بدان معنا نیست که موزه فعلی پرهیزگار تعطیل شود.

معاون میراث فرهنگی استان یادآور شد: با جابه‌جایی موزه باستان‌شناسی، برای تغییر کاربری بنای گرمابه پرهیزگار بر اساس نیت واقف تمهیدات لازم اندیشیده خواهد شد.

بابائیان در ادامه از انجام مطالعات و جمع‌آوری اشیاء برای راه‌اندازی ۲ موزه جدید در استان خبر داد و گفت: موزه صنایع‌دستی با نگاه ویژه به حرفه آهنگری در قلعه چالشتر و موزه تاریخ شهر بروجن، دو موزه‌ای هستند که به‌زودی به جمع موزه‌های استان اضافه می‌شوند.

وی همچنین به پایان یافتن عملیات استحکام‌بخشی موزه آب کوهرنگ اشاره کرد و افزود: تعمیرات این موزه انجام‌شده است و درهای آن، پس از چهار سال تعطیلی به روی بازدیدکنندگان گشوده خواهد شد.

بابائیان درباره راه‌اندازی موزه‌های تخصصی با مشارکت دستگاه‌های دولتی هم اظهار داشت: ظرفیت‌های مورد نظر برای ایجاد چنین موزه‌هایی با همکاری ارگان‌های مربوطه در استان وجود دارد ولی تاکنون درخواستی در این زمینه مطرح نشده است.

به گزارش ایرنا، در استان چهارمحال و بختیاری ۲۳ موزه دولتی، خصوصی و مشارکتی وجود دارد که پیش از شیوع کرونا و در سال گذشته نزدیک به ۸۹ هزار نفر از این موزه‌ها دیدن کردند.