لارستان- ایرنا- شهرستان اوز از مناطق جنوبی استان فارس با پیشینه‌ای تاریخی و با بهره گیری از ظرفیت‌های بالقوه در سایه همکاری و مشارکت دولت با خیرین و افراد نیک‌اندیش منطقه روی ریل توسعه و پیشرفت قرار گرفته است.

فرماندار شهرستان اوز ، خیرین و نیک اندیشان این خطه را یکی از مهمترین شاخص های مهم توسعه ای این منطقه می داند و می گوید: در هر پروژه عمرانی و اقتصادی ردپایی از همراهی و مشارکت خیرین دیده می شود.

علی علی پور در این زمینه به ایرنا گفت: در سایه این ظرفیت بالقوه و تعامل مثبت و نگاه توسعه مدارانه وخیرخواهانه مردم و خیرین منطقه اکنون پروژه ها و طرح هایی در حوزه های مختلف راه، آبرسانی، بهداشت،گازرسانی و بسیاری از امور اجرایی در این شهرستان در حال اجراست.

۲هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال پروژه عمرانی در اوز

فرماندار اوز می گوید: هم اینک رقمی افزون بر ۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال طرح های مهم عمرانی در حوزه های مختلف آبرسانی، گازرسانی، مخابرات، راه  ، ورزش و بهداشت ودرمان در این شهرستان با مشارکت دولت و خیرین در حال اجرا است.

وی ادامه داد: اجرای بخش عمده ای از این طرح های مهم عمرانی ظرف یک سال گذشته تاکنون آغاز شده که بر اساس تعهد و تامین اعتبار لازم تمام این طرح ها تا پایان دولت تدبیرو امید مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.

مشارکت دولت و خیرین برای خروج اوز از بن بست

علی پور تشکیل انجمن خیرین راهساز برای اولین بار حتی در منطقه جنوب کشور را یکی از دستاوردها و اقدامات مهم ظرف یک سال گذشته و مصداق عینی از همکاری های دوسویه دولت و مردم دانست و گفت:  با راه اندازی این انجمن کمک ها و مشارکت خیرین به شکل هدفمندتر و برای رسیدگی به نیازهای اساسی منطقه هزینه خواهد شد.

وی ابراز داشت: خیران راهساز و نیک اندیشان شهرستان اوز برای همکاری و مشارکت در اجرای طرح های راهسازی و کمک برای ساماندهی وضعیت راه ها تلاش برای خروج این شهرستان از بن بست، اعلام آمادگی کامل کردند.

علی پور، یکی از طرح های مهم و کلان شهرستان اوز و در عین حال مهمترین دغدغه و نیاز مبرم مردم منطقه را در حوزه راه دانست و گفت: هم اینک بیش از ۸۵۰ میلیارد ریال طرح راهسازی اعم از اصلی و فرعی و روستایی در این شهرستان در حال اجراست.

 وی بیان کرد: در همین زمینه با تشکیل هیات امنای خیرین و نیک اندیشان شهرستان اوز رقمی افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز این طرح ها توسط خیرین تامین خواهد شد.

وی ادامه داد:الحاق مسیر سه راهی ارد به اوز و چهاربانده شدن آن که در قالب اجرای طرح ملی مسیر لار – لامرد گنجانده شده و همچنین دو خطه شدن گردنه کهنه به  اوز و بهسازی مسیر اوز به مرکز استان با اعتباری افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال هم اینک در دست اجراست.

فرمانداز اوز گفت: ۲۲  پروژه در قالب لکه گیری، ایمن‌سازی راه‌ها، نصب نیوجرسی(موانع پلاستیکی) و بهسازی راه ها به ارزش ۲۵ میلیارد ریال اجرا شده و همچنین چهار پروژه خاکبرداری و خاکریزی به ارزش ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی در این شهرستان انجام شده است.

علی پور با اشاره به اقدامات مشترک دولت و خیرین ظرف یک سال گذشته در حوزه سلامت نیز گفت: افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال تفاهم نامه بین دانشکده علوم پزشکی و خیرین تنظیم  که بر اساس آن برخی تجهیزات پزشکی شامل وینتلاتور، اکسیژن ساز، امحای زباله، دستگاه ام پی یو پمپ و مانیتور وهمچنین مجوز دستگاه سی تی اسکن اخذ شده است.

وی ادامه داد: این میزان مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال کمک خیرین علاوه بر کمک های دولتی بوده که تنها در کمتر از یک سال رقمی افزون بر ۸۰ میلیار ریال دولت صرف خرید تجهیزات پزشکی در این شهرستان کرده است.

وی همچنین مشارکت ۵۰ میلیارد ریالی خیرین در زمینه احداث مخزن پنج هزار متر مکعبی شهر اوز و همچنین مشارکت بیش از ۱۰میلیارد ریالی در ساخت مخزن روستای گلار در بخش مرکزی این شهرستان را نمونه ای دیگر از حرکت های خیرخواهانه و متعهدانه خیرین در توسعه این منطقه عنوان کرد.

علی پور گفت: همچنین در سایه مشارکت خیرین تاکنون رقمی افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال در زمینه ایجاد زیرساخت ها و کارهای زیربنایی مربوط به احداث ، بهسازی و زیباسازی ساختمان های اداری این شهرستان تامین شده است.

وی همچنین با اشاره به طرح گازرسانی ۷۹۰ میلیارد ریالی در روستاهای شهرستان اوز ، بیان کرد: با اجرای این طرح مهم بخش بیدشهر اوز و روستاهای اسلام آباد، کوره، شهرک توحید، کهنه ، گلار و هیرم نیز گاز دار خواهند شد.

علی پور، همچنین اجرای ۱۳ هزار متر مربع شبکه توسعه گازرسانی در شهر اوز و روستای فیشور شهرک‌فردوس و نصب ۱۱۰ علمک و راه اندازی ایستگاه گاز پیام نور را به ارزش ۳۱ میلیارد ریال از دیگر اقدام های مشارکتی دولت و خیرین در زمینه گازرسانی عنون کرد.

علی پور ، اجرای فیبر نوری اوز به هیرم  به ارزش ریالی افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال را یکی دیگر از طرح های مهم مشارکتی دانست و گفت: با اجرای این طرح مهم مخابراتی و تا آینده ای نزدیک مناطقی همچون شهرک توحید ، کهنه قدیم ، گلار، بیدشهر ، قلات ، کوره ، هیرم، اسلام آباد و هود خواهد داد.

وی ابراز اشت: هم اینک نیز روستاهای گلار ، بیدشهر ، هیرم و هود به خط فیبر متصل و همچنین مرکز مخابراتی کوره به مرکز اصلی مخابراتی ارتقا یافته است.

علی پور به کمبود و کاهش منابع آبی به عنوان یکی از چالش های اساسی و دغدغه جدی مردم در منطقه اشاره کرد و گفت: هم اینک با توجه مشکلات کم آبی در بلوک بیدشهر و شهر اوز طرح اولیه اجرای خط آبرسانی از بنارویه در دست نهایی است.

وی ابراز داشت:همچنین در کوتاه مدت نیز در شهر اوز و روستاهای بخش مرکزی آن اقداماتی از جمله احداث مخزن پنج هزار  متر مکعبی شهر اوز در دست پیگیری و اجراست که با توجه به کمک و سهم ۷۰ میلیارد ریالی دولت در یان زمینه و همچنین احداث یک مخزن پنج هزار مترمکعبی از سوی خیرین و همچنین اصلاح و تقویت خط پمپاژ آب از شهرستان گراش به اوز، مشکل این منطقه در کوتاه مدتو یان مدت نیز رفع خواهد شد.

علی پور طرح بلند مدت در زمینه رفع چالش کم آبی در شهرستان اوز و کل منطقه لارستان بزرگ را مربوط به انتقال آب از خط دوم سد سلمان و همچنین در درازمدت نیز انتقال آب از دریا دانست.

وی همچنین به دیگر طرح های مهم آبرسانی در شهرستان اوز اشاره کرد و گفت: خط انتقال آب از چاه مربط به کهنه به طول حدود سه کیلومتر و با اعتباری افزون بر ۱۳ میلیارد ریالی سهم دولت و با مشارکت حدود ۳۰ درصدی خیرین در دست اجراست.

وی همچنین ، اجرای ۱۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط و پوشش افت ولتاژ روستای کهنه و شهرک توحید توحید و نصب پنج دستگاه افت ولتاژ در شبکه روستایی، تعویض تیر های فرسوده و اجرای روشنایی بلوار با اعتباری افزون بر۲۲ میلیارد ریال را از اقدام های مهم دولت در شهرستان اوز ظرف یک سال گذشته عنوان کرد.

علی پور بیان کرد: همچنین قرار است در سال جاری از محل اعتبارات سه درصد نفت و گاز و استانی و توازن مبلغ ۲۷ میلیارد ریال برای خط انتقال برق رسانی و اصلاح شبکه آب روستاهای کهنه و شهرک توحید از محل چاه جدید و خیر ساز تامین اعتبار شود.

وی، احداث مخزن ۲۵۰ متر مکعبی در روستای گلار وهمچنین مخزن ۵۰۰ متر مکعبی با اعتباری افزون بر ۱۸میلیارد ریال سهم دولت را یکی دیگر از طرح های مهم آبرسانی در سطح شهرستان اوز عنوان کرد.

فرماندار اوز گفت: برای آبرسانی و اصلاح شبکه روستاهای فیشور وکهنه اوز نیز در سال جاری مبلغ هشت میلیارد ریال از محل اعتبارت استانی تخصیص یافته است.

علی پورهمچنین با اشار به اقدامات فرمانداری این و بنیاد مسکن شهرستان در زمینه اجرای طرح اقدام ملی مسکن در اوز نیز افزود: در حوزه جذب سرمایه گذاری و تامین مسکن مورد نیاز جوانان شهر به عنوان یک مطالبه عمومی در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان کرد: زمین مورد نیاز برای اجرای ۳۲۰ واحد مسکن محرومان و همچنین ۲۵۰ واحد طرح اقدام ملی مسکن در شهرستان تامین ومراحل نهایی برای تایید آن نیز در کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب رسیده است.

وی گفت: همچنین در حوزه آبفای روستایی نیز ظرف یک سال گذشته ، ۲۴ مورد پروژه در قالب تعمیر و تعویض پمپ آب ، خرید لوله شبکه آب، تعویض شبکه فرسوده با مشارکت خیرین به سرانجام رسیده که ۴۰ میلیارد ریال سهم دولت از این اقدامات و ۴۰ میلیارد ریال سهم خیرین بوده است.

نقش پر رنگ خیرین در حوزه های فرهنگی و اجتماعی

فرمانداز اوز گفت: مشارکت خیرین علاوه بر تامین بخشی از منابع مالی طرح های عمرانی و سرمایه گذاری در زمینه رفع برخی چالش های اجتماعی و مناقشات منطقه ای نیز پر رنگ است.

وی تامین زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در زمینه مسایل زیست محیطی برای اجرای یک طرح سرمایه گذاری در شهرستان اوز را مصداق عینی و بارز از مشارکت، همراهی و هم افزایی میان دولت و نهادهای نظارتی و امنیتی با مردم و خیرین دانست.

علی پور اضافه کرد: با همکاری مردم، خیرین و معتمدین و متنفذین شهرستان اوز، هم اینک کمترین جرائم در سطح منطقه به ویژه ظرف یک سال گذشته تاکنون رخ داده است.

وی گفت: بدون شک با استقرار نهادهای انتظامی ، امنیتی و قضایی بسیاری از مناطق از جمله محله کنار سبز از سودا گران مرگ، مبازره با خرده فروشان و عمده فروشان مواد مخدر و کالاهای قاچاق ، سرقت و تقابل با اراذل و اوباش پاکسازی خواهد شد.

اوز اولین شهرستان در بین شهرستان های هفت گانه تازه تاسیس شده است که ستاد فرماندهی انتظامی و سپاه پاسداران در آن استقرار یافته و به گفته فرماندار اوز در همین زمینه طی ماه های گذشته تاکنون شاهد ارتقای واحدهای انتظامی و ۶ دستگاه خودرو شاسی بلند و سواری صفر کیلومتر به منطقه انتظامی شهرستان برای تامین و ارتقای ضریب امنیتی در  شهرستان و امیدواری و آرامش بیشتر در اختیار این مجموعه قرار گرفته است.

علی پور، استقرار پلیس راهور با پیشرفته ترین تجهیزات روز پلیس، حضور شبانه روزی گشت های انتظامی و امنیتی، پاکسازی مناطق حاشیه نشین، اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی را یکی از اقدامات قابل توجه حوزه زیر مجموعه شورای تامین شهرستان اوز عنوان کرد و گفت: در سایه تعامل بین مجموعه ها و نهادهای امنیتی و قضایی با مسئولان آرامش در سطح منطقه و شهرستان حاکم است.

ارتقای اداره های شهرستان اوز

فرماندار شهرستان تازه تاسیس اوز همچنین بیان کرد:ارتقای اداره‌های این شهرستان که تاثیر بسزا و نقش تعیین کننده ای در توسعه و شکوفایی این منطقه دارد به عنوان یک اولویت اساسی در دستور کار مدیریت اجرایی این شهرستان است و با قوت و جدیت ادامه خواهد یافت.

علی پور اظهار داشت: هم اینک ۱۷ اداره به صورت مستقل در این شهرستان فعالیت می کنند و ۱۰ دستگاه اجرایی دیگر نیز به زودی و تا پایان سال جاری در این شهرستان تاسیس خواهند شد.

وی بیان کرد: تاکنون نمایندگی های پست ، دامپزشکی ، جهاد کشاورزی ، ورزش وجوانان ، آب و فاضلاب ، برق ، نیروی انتظامی و فرهنگ وارشاد اسلامی که به صورت نمایندگی و زیر نظر شهرستان لارستان و یا استان فعالیت داشتند، به اداره مستقل ارتقا یافتند.

علی پور گفت : همچنین ادارات مستقل که به صورت رسمی در این شهرستان تاسیس شد و فعالیت دارد شامل فرمانداری، شبکه بهداشت ودرمان ، بنیاد مسکن ، نظام مهندسی ،  کتابخانه های عمومی و پلیس راهور هستند.

فرماندار شهرستان اوز گفت: مقدمات لازم برای تاسیس اداره های کمیته امداد امام (ره) ، منابع طبیعی ، ثبت اسناد ، دادگاه ، صنعت ، معدن وتجارت ، پزشکی قانونی ، تامین اجتماعی ، تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و همچنین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز فراهم شده و تا پایان سال جاری و به فراخور ایجاد شرایط  مناسب راه اندازی خواهند شد.

علی پور همچنین بیان کرد: ادارات آموزش وپرورش ، هلال احمر ، اوقاف وامور خیریه ، مخابرات ، راه وشهرسازی ، امور اقتصادی ودارایی و شهرداری از قبل در این شهرستان مستقل و فعال بوده اند.

وی اقدام دولت در ارتقای اوز به شهرستان در تقسیمات کشوری را تحقق خواسته بحق مردم این منطقه دانست و گفت: تحقق این مهم پایان راه و مطالبات مردم نیست بلکه آغاز راهی برای توسعه و ارتقای بیش از پیش سطح رفاه عمومی مردم این خطه است.

علی پور افزود: فرهنگ غنی ، عمیق و تاریخ سرشار منطقه اوز در کنار صفا و صمیمت و مردمداری و اخلاق مداری مردم خونگرم آن، این دیار را به یکی از کانون های مورد توجه مسئولان و متولیان امر و تصمیم سازان سیاسی و اجرایی قرار داده است.

وی با بیان اینکه مقدمات لازم برای تامین زمین مورد نیاز و احداث دو مجتمع ادارات در شهرستان اوز فراهم شده است، گفت: تاکنون از محل کمک خیرین نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای بهسازی و احداث ساختمان های اداری در سطح شهرستان هزینه شده است.

فرماندار اوز گفت: همچنین برای ارتقا و اصلاح و بازسازی دستگاه های اجرایی نیز به مبلغی افزون بر ۲۰ میلیارد ریال نیاز است که برای تامین بخشی از این مبلغ نیز خیرین اعلام آمادگی کرده اند.

شهرستان اوز که دارای ۲ بخش مرکزی و بید شهر است، در فاصله ۳۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

هیات وزیران در جلسه چهارشنبه دهم مهرماه ۹۸ با ارتقای ۲ شهرستان و هفت بخش در استان فارس به تحقق این خواسته سالیان گذشته اهالی این مناطق پاسخ مثبت داد.

استان فارس پیش از این ۲۹ شهرستان را شامل می‌شد که با افزوده شدن هفت شهرستان جدید،‌ شمار شهرستان‌های آن به ۳۶ شهرستان افزایش یافت تا از این منظر در کشور رکورددار باشد.