بغداد – ایرنا- مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی الاتحاد عراق با بررسی ابعاد مختلف رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری درباره لزوم خنثی سازی تحریم ها ، اظهار داشت که بُعد جهانی بیانات ایشان حاوی این پیام بود که جمهوری اسلامی موقعیتی که تضمین کننده امنیت و ثبات جهان باشد را بدون تعصب می پذیرد.

به گزارش ایرنا، «محمود الهاشمی» رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی «الاتحاد» عراق امروز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بغداد درباره  رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد که این رهنمودها در سایه تغییرات بین المللی بویژه در عرصه آمریکا و آنچه انتخابات اخیر این کشور نشان داد و شکست رادیکالیسم حزب جمهوری خواه و ترامپ و تمایل دولت جدید آمریکا تحت رهبری حزب دموکرات برای تعامل دوباره با پرونده هسته ای ایران بیان شد.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سخنان اخیر خود دو راهبرد «خنثی کردن تحریم» و «رفع تحریم» را مورد تاکید قرار دادند و فرمودند: البته نمی‌گوییم دنبال رفع تحریم نباشیم، چرا که اگر بتوان تحریم را رفع کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم، اگرچه اکنون چهار سال است که تأخیر شده و از سال ۹۵ که بنا بود همه تحریم‌ها یک‌باره برداشته شود، تا امروز نه تنها تحریم‌ها برداشته نشد بلکه زیادتر هم شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به مسئولان همچنین گفتند: اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی- اسلامی و عزتمندانه تحریم‌ها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به دست شما است.
الهاشمی در ادامه تحلیلش از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب گفت: این پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی دارای دو بُعد است. بُعد نخست خطاب به جهان است؛ مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز متعصب نبوده و در برابر هرگونه موقعیت بین المللی که تضمین کننده برقراری امنیت و ثبات باشد، نایستاده است.

وی اضافه کرد:‌ دومین بُعد هم خطاب به مردم ایران است که نباید امید زیادی به نظام استبدادی غرب برای برداشتن تحریم ها بست و گواه آن هم این است که کشورهای اروپایی به جای آنکه در کنار مظلومیت جمهوری اسلامی بایستند و به اجرای تحریم ها علیه ملت ایران تن ندهند - باوجود اینکه آمریکا از توافق هسته ای خارج شد- متاسفانه به اجرای این تحریم ها تن دادند.

از این رو، رهبر معظم انقلاب اسلامی ملت ایران را خطاب قرار داد که تکیه به خود و اعتماد به نفس را درخصوص امکانات، ثروت ها و پتانسل علمی و بشری کشور  سرلوحه کار خود قرار دهند و این مسئولیت ملت و دولت است که تحریم ها را خنثی کند و نگذارد که به ابزاری برای فشار بر ملت های آزاده و به زانو درآوردن آنها تبدیل شود.
دکتر الهاشمی تصریح کرد: دعوت دولت ایران به تعامل خردمندانه با پرونده تحریم ها، آن را در جایگاه مسئولیت تاریخی در برابر ملت خود قرار می دهد چرا که در معادله مهمی تعامل خواهد کرد، در حقیقت با یک دست می سازد و بنا می کند و با دست دیگر مذاکره می کند تا اینکه از موضع ضعیف به  مذاکره نرود و منبع قدرتش در قدرت ملت صبور و با پشتکارش تجلی و تبلور می یابد.