مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پویش استانی قصهگویی از اوایل مردادماه با عنوان «قصه، لبخند، زندگی» در ۶ محور آغاز شده بود که هزار و ۳۰۰ نفر در آن شرکت کردند.
فرهاد آقابیگی افزود: این پویش قصه گویی به مدت پنج ماه اجرا شد و در هر ماه هشت قصه در بخش های مختلف برگزیده شد.
وی با اشاره به برگزای آیین پایانی این پویش در نخستین روز زمستان، گفت: هرچند با شرایط شیوع بیماری کرونا امکان میزبانی از علاقه مندان این پویش وجود نداشت اما با استفاده از بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، تلاش کردیم تا تمام علاقه مندان این پویش را که در این پنج ماه در کنار کانون بودند، با برنامه های متنوعی میزبانی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: قصهگویی عمومی، جمعآوری متون کهن، آموزش عمومی قصهگویی، تقدیر از قصهگویان اصیل استان، ثبت قصهها به عنوان میراث معنوی و رقابت مقدماتی برای جشنواره بینالمللی قصهگویی، محورهای اصلی پویش بود و قرار است علاوه بر احیا و رونق این میراث کهن فرهنگی در استان، برای تمام سنین و اقشار جامعه، استعدادهای نهفته و خلاق شناسایی شوند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی گفت: یکی از روشهای ماندگاری قصه ها و افسانه ها، که بخش مهمی از فرهنگ، تمدن و تاریخ هر ملت است، ثبت ملی آنها به عنوان میراث معنوی و ناملموس است که این اقدام در جغرافیای فرهنگی خراسان که موطن خلق بسیاری از آنها محسوب می شود، یک ضرورت است.
آقابیگی افزود: در این رابطه این اداره کل با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تفاهم نامهای را امضا کرده است تا بتواند میراث ناملموس این حوزه را ثبت ملی کند.
وی با اشاره به نقش تربیتی قصههای بومی و محلی در اشاعه فرهنگ و انتقال میراث شفاهی استان به نسل جدید تصریح کرد: بچهها میتوانند با خواندن و شنیدن قصهها به سرمایههای تمدن و میراث فرهنگی خود دست یابند و با آداب و سنن جامعه خویش آشنا شده و خود را برای زندگی آینده آمادهتر کنند.
خراسان شمالی ۱۸ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل ۹ مرکز ثابت و ۹ مرکز سیار دارد که ۱۱ هزار نفر در این مراکز عضویت دارند.