به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی روزنامه روسی اوراسیادیلی، سیرومولوتوف امروز (دوشنبه) اعلام کرد: نباید مزدوران خارجی رادیکال در منطقه قره باغ حضور داشته باشند.
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: شرکت جنگجویان و تروریست ها از منطقه خاورمیانه در اقدامات جنگی در منطقه قره باغ واقعیت ثبت شده است و این واقعیت نه فقط ازسوی ما بلکه کشورهای دیگر تایید شده است.
وی یادآوری کرد: شمار مزدوران و تروریست های خارجی در منطقه قره باغ به حدود دو هزار نفر می رسید. ما از همان ابتدای مناقشه در مورد حضور عناصر رادیکال و مزدوران خارجی که از ایدئولوژی افراط گرایی حمایت می کردند، ابراز نگرانی کردیم.
سیرومولوتوف گفت: موضع ما در مورد آنها (تروریست ها در قره باغ) تغییر نکرده و آنها هیچ جایگاهی در این منطقه ندارند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تازگی گفت که مناقشه و جنگ در قره باغ خطر ترویج تروریسم در منطقه را تشدید کرد.
پوتین روز جمعه در اجلاس وبیناری سران جامعه همسود گفت: در قره باغ درگیری های مسلحانه رخ داد که متاسفانه قربانیان زیادی داشت و وضعیت منطقه قفقاز جنوبی را که بدون آن هم پیچیده بود پرتنش کرده و خطر گسترش تروریسم را افزایش داد.
پیشتر سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز گفته بود که شمار تروریست ها و ستیزه جویان خارجی از خاورمیانه در منطقه قره باغ به بیش از دو هزار نفر می رسد.
لاوروف در گفت وگو با روزنامه کامرسانت چاپ مسکو خاطرنشان کرد که روسیه از بازیگران خارجی می خواهد از امکانات خود استفاده کنند تا از انتقال مزدوران و تروریست ها از کشورهای خاورمیانه به قره باغ که شمارشان به دو هزار نفر می رسد، جلوگیری کنند.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد که بدیهی است ما نگران بین المللی شدن مساله قره باغ و جذب ستیزه جویان از منطقه خاورمیانه به این مناقشه هستیم
وی افزود: ما بارها از بازیگران خارجی خواستیم که برای جلوگیری از انتقال تروریست ها به قره باغ و شرکت آنها در این مناقشه تلاش کنند.
وزیر خارجه روسیه توضیح داد که این موضوع در تماس های منظم رییس جمهوری روسیه با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان مطرح شد. بطور مصرانه به پیشبرد این موضع خود از کانال های مختلف ادامه می دهیم.
سرگئی نارشکین رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز اعلام کرد که اطلاعاتی در اختیار دارد که در محدوده مناقشه قره باغ مزدورانی از سازمان های تروریستی فعال در خاورمیانه منتقل می شوند و موضوع انتقال هزاران افراط گرای تندرو مطرح است.
جمهوری آذربایجان در درگیری های نظامی ۴۴ روزه که از ششم مهر ماه آغاز شد موفق شد بخشی از سرزمین های تحت اشغال خود را از دست نیروهای ارمنستان در قره باغ آزاد کند.
این درگیری های نظامی ۲۰ آبان ماه گذشته با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان پایان یافت و نیروهای حافظ صلح روسیه برای نظارت بر چگونگی رعایت آتش بس در منطقه مستقر شدند.