لندن – ایرنا – رئیس مشترک شورای روابط خارجی اروپا نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو برجام را که در حال برگزاری است، حائز اهمیت توصیف و تصریح کرد: تروئیکای اروپایی باید به دنبال راه‌های بازگشت قوی آمریکا و ایران به برجام باشند.

به گزارش ایرنا، کارل بیلدت روز دوشنبه با انتشار پیامی در توئیتر افزود که بازگشت همه طرف‌های به برجام زمینه گفت‌وگو درباره سایر مسائل را باز می‌کند.

نشست غیررسمی وزرای امور خارجه کشورهای عضو برجام ساعت ۱۱ و نیم به وقت تهران به صورت ویدئو کنفرانس آغاز شده است. ریاست این نشست را جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام بر عهده دارد. او در استانه آغاز این نشست، حفظ برجام را محور اصلی گفت‌وگو میان اعضا عنوان کرد.

«الی گرانمایه» از اعضای ارشد شورای روابط خارجی اروپا جمعه پیش پیشنهادهایی را درباره نحوه حفظ برجام پس از انتقال قدرت در آمریکا مطرح و عنوان کرد که شرکت‌کنندگان در جلسه امروز پیرامون ترسیم یک نقشه راه فنی که براساس آن ایران سریعا از کاهش تعهدات برجامی بازگردد متمرکز شوند. او همچنین توصیه کرده که در خصوص اجرای تعهدات اقتصادی تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) و اتحادیه اروپا ذیل برجام برنامه ریزی شود.

این عضو شورای روابط خارجی اروپا با حیاتی خواندن بازگشت ایران از کاهش تعهدات برجامی به منظور تسهیل بازگشت آمریکا به این توافق به اعضا پیشنهاد کرده تا طرف‌ها با صدور بیانیه‌ای از بازگشت فوری آمریکا به برجام استقبال کنند.

همچنین گروهی از اعضای ارشد شورای روابط خارجی اروپایی پیشتر با صدور بیانیه‌ای مشترک توصیه کردند که دولت‌های اروپایی زمینه بازگشت دولت بایدن به برجام را فراهم کنند. آن ها تاکید کردند که فرانسه، آلمان و انگلیس (تروئیکای اروپایی) باید از دولت بایدن بخواهند تا پس از مراسم تحلیف رسما تمایل خود را برای بازگشت به برجام اعلام کند. همزمان باید رایزنی‌های خود را با کنگره‌ آمریکا برای بازگشت بایدن به برجام سرعت بخشند.

خبرگزاری رویترز نیز امروز مدعی شد که هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان بعد از نشست امروز وزیران خارجه برجام در گفت و گو با خبرنگاران از ایران خواسته است تا فرصت آشتی با آمریکا را از دست ندهد.

ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز اما همواره اعلام کرده است در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، گام های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از  سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.