تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد تفاوت در میزان فشار خون دو بازو با افزایش احتمال حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ مرتبط است.

به گزارش پایگاه خبری ساینس‌دیلی، این مطالعه با بررسی اطلاعات پزشکی مربوط به ۵۴ هزار نفر و توسط محققان دانشگاه اکستر در انگلیس صورت گرفته است.

دستورالعمل‌های بین‌المللی توصیه می‌کنند که هنگام بررسی وضعیت سلامت بیمار، فشار خون هر دو بازو اندازه‌گیری شود؛ با این حال مراکز درمانی اندکی وجود دارد که این دستورالعمل را رعایت می‌کنند.

بر اساس مطالعات چنانچه میزان فشار خون دو بازو متفاوت باشد، به این معنی است که فرد با احتمال بیشتری در معرض بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس قرار دارد. هرچه میزان اختلاف بیشتر باشد، احتمال بروز بیماری‌ها شدیدتر است.

اندازه‌گیری فشار خون دو باز نیازمند هزینه و تجهیزات اضافی نیست و بهتر است مورد توجه قرار گیرد و در صورت اختلاف، بیمار از نظر سلامت سیستم قلب و عروق مورد بررسی قرار گیرد.

بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و این عارضه عامل اصلی مرگ زودرس در سراسر جهان است. مطالعات جدید نشان می‌دهد فشار خون بالا یک عامل خطر برای زوال شناختی است که منجر به اختلالات حافظه، مهارت‌های کلامی و تمرکز می‌شود.

بر اساس این مطالعات فشار خون بالا باید در هر سنی کنترل شود و مورد درمان قرار گیرد.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.

جدیدترین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد فشار خون
- فشار خون یک وضعیت جدی پزشکی است که میزان خطر بروز بیماری‌های قلبی، مغزی، کلیه و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.
- حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که حدود دو سوم این آمار در کشورهای فقیر و کم‌درآمد زندگی می‌کنند.
فشار خون بالا علت اصلی مرگ زودرس در سراسر جهان است.
- یکی از مهمترین اهداف بهداشت جهانی در زمینه بیماری‌های غیرمسری، کاهش فشار خون بالا به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی است.

دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون
- کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز
- مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه
- ورزش منظم
- عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل
- اجتناب از مصرف غذاهای چرب
- اجتناب از مصرف چربی‌های ترانس
- بررسی روزانه فشار خون
- جلوگیری از استرس
- درمان فشار خون در صورت افزایش

نتایج این مطالعه در نشریه Hypertension منتشر شده است.