شیراز-ایرنا- سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف، با اشاره به پیشینه روابط کشور عراق و استان فارس گفت: ضرورت دارد که مناسبات اقتصادی بین عراق و فارس تقویت شود.

حمید مکارم، دوشنبه در نشست میز تخصصی عراق که به شکل وبینار (سمینار مجازی) با حضور رییس اتاق بازرگانی فارس و نمایندگان دستگاه‌های دولتی این استان برگزار شد افزود: کشاورزی یکی از مباحث مشترک و مورد نظر ما برای گسترش تبادلات تجاری با استان فارس است و در حوزه کشاورزی کشور عراق نیز اطلاعات به روز و کاملی تهیه شده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیشینه فارس در تولید محصولات با کیفیت کشاورزی، پیش‌بینی می‌شود که بتوانیم صادرات محصولات کشاورزی این استان به کشور عراق را در سطح بالاتری انجام دهیم.
او اظهار داشت: همچنین این آمادگی وجود دارد که تیمی از تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذاران کشور عراق و شهر نجف را برای بازدید از ظرفیت‌های کشاورزی، دامداری و تجهیزات کشاورزی به استان فارس اعزام کنیم که این امر می تواند به انعقاد قراردادهای خوبی منتهی شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف، با اشاره به اینکه تجارت با کشور عراق از راه دور امکان‌پذیر نیست، گفت: با توجه به مزیت‌های استان می‌توانیم تیم‌های مناسبی از بازرگانان و سرمایه‌گذاران عراقی را نیز ساماندهی و به استان فارس معرفی کنیم.
مکارم بیان کرد: تاکید ما در توسعه مناسبات اقتصادی عراق و استان فارس بر همکاری‌های دوجانبه است که باید در این زمینه برنامه‌های دقیق و منظمی با همکاری ۲ طرف تدوین شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف با اشاره به ارائه خدمات وکیل و مشاوره حقوقی در این کنسولگری افزود: تبلیغات یکی از ارکان مهم در ارتباط بین کشورهاست و بدون توجه به تبلیغات نمی‌توان انتظار داشت مردم کشورهای دیگر از ظرفیت‌های موجود در کشورمان مطلع شوند.

سهم تجارت خارجی فارس در اقتصاد عراق افزایش یابد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم در این نشست اظهار داشت: از آنجا که عراق یکی از مقاصد مهم صادراتی کشورمان محسوب می‌شود، ضرورت دارد که ساز و کاری فراهم شود تا سهم کالاها و تجارت خارجی استان فارس در اقتصاد این کشور افزایش یابد.
جمال رازقی، افزایش مناسبات تجاری فارس با کشور عراق را مستلزم تسهیل روند تجارت توسط طرفین دانست و گفت: توسعه روابط تجاری استان فارس با کشور عراق می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی بر اقتصاد استان داشته باشد به همین سبب باید زیر ساخت‌های افزایش مناسبات اقتصادی ۲ طرف فراهم و شرایط در این زمینه تسهیل شود.
او بیان داشت: محصولات کشاورزی از عمده‌ترین اقلام صادراتی ایران به عراق است که در این زمینه استان فارس با تولید سالیانه ۱۲ میلیون تن محصولات زراعی، باغی و دامی، از سهم قابل توجهی در صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار است اما در بازار کشور عراق سهم اندکی دارد.
رییس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: همچنین با وجود کارخانه‌های بزرگ و مطرح لبنیات در فارس، سهم صادرات محصولات لبنی این استان به کشور عراق سهم قابل توجهی نیست.
رازقی افزود: قابلیت‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، خدمات فنی مهندسی، گردشگری و غیره در استان فارس وجود دارد که هر کدام از این بخش‌ها می‌تواند سرفصل جدیدی برای گسترش تجارت خارجی این استان با کشور عراق باشد.
وی ادامه داد: بازرگانان و تجار استان فارس آماده حضور و ارائه محصولات با کیفیت در بازار کشور عراق هستند و در همین راستا از هرگونه همکاری اقتصادی استقبال می‌کنیم.

کشور عراق به مرکزیت بغداد در جنوب غربی آسیا واقع شده و در قسمت شرقی خود با ایران همسایه است.