سمنان- ایرنا- رییس اداره امور عشایری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: کمبود نهاده‌های دامی، امروز از بزرگ‌ترین مشکلات دامداران و عشایر محسوب می‌شود و نیازمند اختصاص سهمیه ویژه است.

خسرو نبیلی روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: سهم مورد نیاز نهاده‌های دامی برای دام عشایر شهرستان دامغان حدود پنج هزار تُن است که از این میزان، به سه هزار تن جو و یکهزار و ۵۰۰ تن کنسانتره نیاز است. 

وی ادامه داد: با توجه به پیگیری جهاد کشاورزی و امور عشایر استان سمنان و نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی، نهاده های دامی قابل توجهی به شهرستان تزریق شد اما همچنان این میزان نهاده جوابگوی نیاز دامداران و عشایر شهرستان نیست.

نبیلی تصریح کرد: در سال گذشته یکهزار و ۱۰۵ تن نهاده‌های دامی شامل یکهزار و ۱۰ تن جو ، ۲۰ تن کنسانتره، ۲۵ تن یونجه و ۵۰ تن کاه بین ۵۱۲ خانواده بهره‌بردار توزیع شد.

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از ۸۰۰ تن انواع نهاده‌های دامی داخلی و خارجی به شهرستان دامغان اختصاص یافت که این میزان تنها حدود ۲۰ درصد از کل نهاده مورد نیاز است. 

نبیلی خاطرنشان کرد: بسیاری از دامداران باتوجه به قرارداشتن در فصل زایش دام‌ها، حاضر به خرید نهاده با قیمت آزاد هستند که در بازار موجود نیست. 

وی افزود: امسال ۵۰۰ تن جو، ۱۷۵ تن کنسانتره،۳۰ تن سبوس، ۶۰ تن یونجه و ۴۰ تن کاه بین ۵۱۲ خانوار بهره‌بردار توزیع شده است.

نبیلی به قیمت ۴۵ هزار ریالی جو آزاد اشاره کرد و اظهار داشت: از نهاده‌های دامی توزیع شده امسال ۴۵۲ تن جو سهمیه‌ای به قیمت ۲۰ هزار و ۳۰۰ ریال با پیگیری امور جهاد کشاورزی و عشایری استان و نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی به شهرستان دامغان اختصاص یافت. 

رییس اداره امور عشایری جهاد کشاورزی شهرستان دامغان به راهکار رفع این مشکل اشاره کرد و گفت: با توجه به چهار ماه باقی‌مانده تا پایان سال، انتظار داریم تا پشتیبانی استان جو را آزاد و در اختیار دام روستایی و عشایر قرار دهد.

در شهرستان دامغان حدود ۵۰۰ خانوار عشایر با حدود ۲ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند. مناطق شمالی دامغان برای ییلاق عشایر مکان بسیار مناسبی است. بافت لباس، کلاه و دستکش پشمی، گلیم، جاجیم و پلاس از صنایع دستی مهم عشایر دامغان است.

این شهرستان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان، حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.