به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، فرید براتی سده افزود: یارانه این مراکز بر اساس پیشرفت درمان مددجو، ماندگاری در سیر درمان، هموار شدن مسیر بازگشت به خانواده، آموختن مهارتهای اجتماعی و شغلی و تابآوری در برابر آسیبهای اجتماعی پس از بهبودی، پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: کار روی خانواده و محیط اجتماعی بهبودیافتگان یکی از عوامل مهم پایداری و ماندگاری پاکی بیماران سوء مصرف مواد مخدر به شمار میرود. همچنین در مراکز جامع اعتیاد، باید موارد مغفول ماندهی مراکز تیسی (درمان اجتماعمدار) مورد توجه ویژهای قرار گیرد.
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اضافه کرد: خانواده مددجو باید عضو تیم درمان باشد به این معنا که خانواده و اطرافیان بیمار بهبودیافته باید نقش محوری در فرایند درمان داشته باشند.
براتی سده گفت: باید دقت و توجه داشته باشیم که پس از طی فرایند چهارماههی درمان، ارتباط مددجو با مرکز قطع نشود و فرایند درمانی با محوریت خانواده و فرایند بازتوانی و اشتغال با هدف بازگشت به زندگی اجتماعی، با دقت پیگیری شود.
وی راههای ارتباطی مددجو با فرایند درمان را همتایان، انجمن معتادان گمنام موسوم به انای، مددکار، روانشناس و سایر بهبودیافتگان ذکر کرد.
براساس این گزارش، مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد، در رفع مشکل بلاتکلیفی و عود بیماران بهبودیافته در سیستمهای پیشین ترک اعتیاد، ایجاد شده است.
بر اساس دستورالعملهای مراکز جامع، قرار است مددجویان از ۴ تا ۱۲ ماه در این مراکز اقامت داشته باشند و در این مدت، فرایند درمان، بازتوانی، اشتغال و بازگشت به زندگی را به صورت کامل بگذرانند.