تهران- ایرنا- نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی پس از استماع توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره پرداخت حق الزحمه معلمان، قانع شد.

 به گزارش خبرنگار پارلمانی محسن حاجی میرزایی امروز سه شنبه در جلسه علنی حضور یافت تا به سوال نماینده اراک مبنی بر اینکه چرا وزارت آموزش وپرورش نسبت به پرداخت حق التدریس ماه‌های اسفند، فروردین، اردیبهشت وخرداد درسال ۹۹و۹۸ اقدام به عمل نمی آورد؟ پاسخ دهد.     

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در طرح سوال خود با اشاره به مشکلات معلمین گفت: بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فرهنگی و بیش از ۱۲میلیون دانش آموز در کشور وجود دارد و برای توسعه و پیشرفت کشور باید به پرداخت حقوق فرهنگیان و  آموزش و پرورش توجه جدی داشته باشیم.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال نماینده اراک گفت: آموزش و پرورش در همه خانواده ها حضور دارد و ما هر روز در معرض قضاوت مردم ایران هستیم و مردم گواهان خوبی هستند که معلمین در این شرایط سخت همچنان تلاش می‌کنند.

حاجی میرزایی افزود: ما در زمینه پرداخت‌ها دو نوع معلم در سراسر کشور داریم معلمینی که حقوق از ما دریافت می‌کنند و معلمینی که علاوه بر حقوق موظف،  اضافه کاری هم دریافت میکنند. من با اطمینان عرض می‌کنم حقوق هیچ معلم در سراسر کشور با تأخیر پرداخت نمی شود و میزانی که با تأخیر مواجه می‌شود، اضافه کار معلمان است.

وی گفت: از نظر سازمان برنامه و بودجه و مقررات اداری کشور، اضافه کار حقوق تلقی نمی‌شود، اما من معتقدم در شرایط سخت اقتصادی این افراد نیازمند دریافت اضافه‌کاری خود هستند و اگر بتوانیم این اضافه کاری‌ها را به موقع پرداخت کنیم با آنها کمک کرده ایم.

وزیر آموزش و پرورش علت بخشی از تاخیر در پرداخت اضافه کاری معلمان را ناشی از محدودیت منابع کشور دانست و گفت: سازمان برنامه و بودجه قول داده که بخشی از مطالبات را بعد از حقوق آذرماه پرداخت کند و ما هم پیگیر هستیم.

حاجی میرزایی یادآورشد: ۹۵ درصد از پولی که هر ماه بابت حقوق  معلمان پرداخت می شود بدون یک روز تاخیر انجام می‌شود و مقداری که با تاخیر همراه است، حدود پنج درصد است. حقوقی هیچ فردی در آموزش و پرورش با تاخیر روبرو نمیشود فقط اضافه کار معلمان است که ما این مشکل را حل می‌کنیم.

وی یادآور شد: در فاصله مهر ۹۸ تا خرداد ۹۹، حقوق معلمان را ۶۴ درصد افزایش دهیم که این کار در ده سال گذشته بی‌سابقه بوده است. اگر حقوق فرهنگیان افزایش پیدا کند شرایط کار آنها بهتر خواهد شد، البته این به معنی آن نیست که حقوق فرهنگیان زیاد است. ما کسری سال‌های گذشته را جبران کردیم.

وزیر آموزپش و پرورش افزود: در سال ۹۹ ما 6 هزار میلیارد تومان برای اجرای فصل ۱۰ و افزایش حقوق معلمان و ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای ترمیم حقوق اختصاص دادیم. علاوه بر این ۵۴۰۰ میلیارد تومان در یک مرحله شهریور ماه بابت پرداخت پاداش بازنشستگان در نظر گرفتیم و در سال گذشته در دو نوبت انجام شد.

 به گفته حاجی میرزایی با احتساب این دو رقم در طول در طول ۹ ماه گذشته ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وارد آموزش و پرورش شده است و این یک اتفاق مهم در مورد حقوق فرهنگیان است.

وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: مشکلاتی در پرداخت اضافه کاری معلمان وجود دارد که این موضوع را در دستور کار قرار می‌دهیم تا هر چه زودتر مطالبات فرهنگیان پرداخت شود.

آصفری در جریان رسیدگی به سوالش از حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، گفت: بنده به وزیر و رئیس مجلس شورای اسلامی اعتماد دارم اگر آقای حاجی میرزایی قول بدهد حق الزحمه را امسال پرداخت می‌کند و بگوید تا چه تاریخی این پول واریز می‌شود بنده از پاسخ های وزیر قانع می‌شوم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقای وزیر می‌گویند تا پایان سال حق الزحمه را پرداخت می‌کنند، به مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تعهد می‌دهند، از کمیسیون هم می‌خواهیم پیگیر واریز حق الزحمه معلمین باشد.