سیداحمد سیدی روز سه شنبه در نشست خبری مدیران کل شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه این ضریب در اوایل سال ۶.۳ بود، اظهار داشت: تعداد بیمه شدگان در سال جاری افزایش نیافته اما شمار مستمری بگیران ۹ درصد رشد داشته است.
نسبت وابستگی یا ضریب پشتیبانی (تعداد ورودیها به خروجیها – نسبت بیمه شدگان به مستمری بگیران) بهعنوان یکی از شاخص ها و مولفه های اساسی در بیمه های اجتماعی تلقی می شود.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: بیمه شدگان این سازمان بیمهگر در استان نسبت به سالهای گذشته به علت شیوع ویروس کرونا کاهش یافته اند.
سیدی تعداد کل بیمه شدگان استان را ۳۳۵ هزار و ۳۸۱ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: تعداد بیمه شدگان اصلی ۱۰۳ هزار و ۴۶ نفر و افراد تبعی ۱۸۷ هزار و ۱۵۶ نفر است.
وی گفت: همچنین ۱۷ هزار و ۸۰۰ نفر نیز مستمری بگیر هستند که با احتساب افراد تحت تکفل به بیش از ۴۵ هزار نفر میرسند.
وی با بیان اینکه در مجموع ۳۸ درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند افزود: در این شاخص نیز از میانگین کشوری که ۴۲ درصد است پایین تر هستیم.
وی گفت: ضریب پوشش بیمهای در کشور ۴۲ درصد است که این استان چهار درصد از میانگین کشوری در این شاخص عقب است.
۷۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به طرح های اشتغال پرداخت شد
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون خراسان شمالی گفت: ۷۹۰ میلیارد ریال تسهیلات در ۹ ماه امسال به هزار و ۴۵۱ طرح اشتغالزا در این استان پرداخت شد.
محمد ندری بیابانی اظهار داشت: بیشترین طرح های پرداختی در بخش کشاورزی و صنعت بوده است.
وی گفت: ۷۰ درصد تسهیلات با اولویت تسهیلات به تعاونی ها و مابقی به سایر بخش ها پرداخت می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تسهیلات ازدواج نیز اشاره کرد و افزود: هم اینک هیچ کسی در صف انتظار نیست، تلاش می کنیم تا پس از مراحل ثبت نام تسهیلات آنان را به موقع پرداخت کنیم.
ندری بیابانی با بیان اینکه طرح های بانوان بیشتر در زمینه های دامداری در حوزه دام سبک و سنگین، ایجاد گلخانه و پوشاک بوده است افزود: بانوان در اجرای طرح های اشتغال خطای کمتری دارند، این قشر در رشد نرخ اقتصادی استان تاثیرگذار هستند.
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون خراسان شمالی با بیان اینکه خانوارهای عشایری نیز در اجرای طرح های اشتغال روستایی و عشایری بسیار موفق عمل کرده اند اظهار داشت: این قشر از جامعه که از بانک تسهیلات دریافت کرده اند ۱۰۰ درصد آن را به موقع پرداخت می کنند.
وی افزود: خانوار های عشایری استان در بازپرداخت دریافت وام ها بسیار خوش حساب هستند، هم اینک برخی از جوانان این قشر برای اجرای طرح مهاجرت معکوس نیز داشته اند.
افزایش ۲۰۹ درصدی اقبال روستاییان به بیمه
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: اقبال روستاییان و عشایر این استان به بیمه در دولت تدبیر و امید ۲۰۹ درصد رشد یافت.
محمدرضا غلام زاده اظهار داشت: پیش از دولت یازدهم ۱۹ هزار و ۵۵ نفر از اهالی روستایی و عشایر این استان خود را بیمه کرده بودند که هم اینک ۵۸ هزار و ۹۷۴ نفر از این جمعیت زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه ۲۴۱ نفر مستمری بگیر تا پیش از دولت تدبیر و امید در این استان وجود داشت افزود: هم اینک یکهزار و ۹۲۷ نفر مستمری دریافت می کنند که در این شاخص نیز ۶۸۰ درصد رشد داشته ایم.
غلامزاده افزود: تعداد مستمربگیران پیش از روی کار آمدن دولت ۲۳۰ نفر بوده است که هم اینک به دو هزار و ۴۸۴ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه از مجموع کل بیمه شدگان استان ۱۸ درصد خانم هستند افزود: در این شاخص از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
خراسان شمالی در پوشش بیمه روستاییان از کشور جلوتر است
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: بر اساس آمار ارایه شده صندوق مرکزی، این استان در ردیف ۱۰ استان برتر کشور است.
غلامزاده اظهار داشت: ۱۷۹ هزار نفر از هم استانی ها مشمول استفاده از مزایای صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند که تاکنون ۵۸ هزار و ۹۷۴ نفر آنان زیر پوشش این بیمه قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی از نظر بیمه شدگان فعال نیز از میانگین کشور بالاتر است، افزود: در این شاخص با ۲۴ درصد بیمه شده فعال در حال پرداخت حق بیمه، رتبه چهارم کشوری را داریم که میانگین این شاخص در کشور ۱۳ درصد است.
غلامزاده بر توسعه بیمه اجتماعی در استان تاکید و اظهار داشت: بنا به دستور استاندار خراسان شمالی و کمک سایر دستگاه ها، طرح توسعه بیمه از ۱۱ ماه پیش آغاز شده است که از زمان اجرای آن تاکنون، ۱۱ هزار نفر زیر پوشش این صندوق قرار گرفته اند که معادل ۱۸ درصد کل بیمه شدگان است.
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: تمام زنان و مردان متاهل و مجرد ساکن در روستاها و مناطق عشایری، کشاورزان، زنبورداران، قالیبافان، و هنرمندان صنایع دستی غیرساکن در روستا و شاغلان فصلی و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، رانندگان حمل بار و مسافر برون شهری، کارکنان مراکز و شرکت های وابسته به سازمان نظام مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی می توانند از بیمه اجتماعی برخوردار شوند.
طلاق صوری در استان رو به افزایش است
مدیر کل صندوق بازنشستگی خراسان شمالی با بیان اینکه طلاق صوری در استان افزایش یافته است گفت: این پدیده وضعیت مالی صندوق را تهدید خواهد کرد.
رضا فیضی نژاد آماری در این خصوص ارائه نداد و افزود: این امر به صورت قانونی انجام می شود و ما نمی توانیم برخورد کنیم اما طبق شنیده ها این پدیده وجود دارد.
وی گفت: در این استان ۱۲ هزار نفر بازنشسته داریم و هم اینک ۱۳ هزار و ۶۰۰ نفر نیز کارمند هستند.
وی به بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و افزود: میانگین حقوق بازنشستگان استان از ۳۴ میلیون ریال به ۵۲ میلیون ریال رسیده است، حقوق اعضای هیات علمی ۱۰۵ درصد افزایش یافت.
وی گفت: قبل از طرح همسان سازی ۳۴۰ میلیارد ریال حقوق بازنشستگان می شد که هم اینک به ۶۷ میلیارد ریال رسیده است.
مدیر شعب بانک رفاه خراسان شمالی با بیان اینکه امسال سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات توسط این بانک به متقاضیان پرداخت شده است.
حسن مکرمی افزود: از این میزان اعتبار ۵۰ میلیارد ریال مربوط به تسهیلات آسیب دیدگان کرونا و ۳۱ میلیارد ریال نیز تسهیلات قرض الحسنه بوده است.
صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی ۲ هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال وام داد
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی گفت: این صندوق در دولت تدبیر و امید۲ هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان پرداخت کرده است.
منوچهر نبیزاده افزود: این میزان تسهیلات به ۱۴ هزار و ۷۱۸ نفر پرداخت شده است.
وی گفت: همچنین ۹۱۱ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال نیز به هزار و ۴۷ طرح روستایی و عشایری پرداخت شده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که یکی از کم درآمدترین استان های کشور محسوب می شود.