کرمان - ایرنا - شهردار کرمان با اشاره به تلاش شهرداری برای ساماندهی پناهگاه نگهداری سگ‌های بدون صاحب، از اعلام آمادگی سازمان‌های مردم‌نهاد این استان برای کنترل جمعیت و عقیم‌سازی این حیوانات خبر داد.

به گزارش ایرنا، سیدمهران عالم‌زاده روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از پناهگاه نگهداری سگ‌های بدون صاحب کرمان، با اشاره به ضرورت ساماندهی وضعیت این پناهگاه افزود: اقداماتی از چندماه قبل با در نظر گرفتن فصل بارندگی و ایجاد مشکلات برای پناهگاه، در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفت.

وی اظهار داشت: علاوه بر ایجاد سایه‌بانی مناسب در این مجموعه، اقدامات دیگری همچون جداسازی سگ‌ها نیز مورد تأکید قرار داشت که توسط معاونت خدمات شهری شهرداری و سازمان مدیریت پسماند به‌ خوبی اجرا شد.

شهردار کرمان براساس اقدامات انجام شده، پیشرفت کار را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: اقدامات دیگری از جمله کاشت درخت، تکمیل روشنایی و تداوم اجرای سایه‌بان‌ها نیز در دستور کار است.

عالم‌زاده در خصوص چگونگی عقیم‌سازی سگ‌های بدون صاحب، به پیگیری‌های مستمر شهرداری کرمان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، تعدادی از سازمان‌های مردم‌نهاد اعلام آمادگی کردند تا به‌صورت رایگان سگ‌ها را عقیم‌سازی کنند که امیدواریم با حضور این گروه‌های مردمی، عقیم‌سازی سگ‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

وی با بیان اینکه وضعیت نسبت به قبل به‌مراتب بهتر شده است، گفت: تلاش می‌کنیم زنده‌گیری سگ‌های بدون صاحب نیز در شهر  افزایش یابد تا شهروندان با مشکل کمتری در این زمینه مواجه باشند.

شهردار کرمان با تأکید بر بازدید هفتگی از چگونگی روند تجهیز و تکمیل پناهگاه در راستای سرعت‌بخشیدن به کارها، تصریح کرد: در حال حاضر، شیوه انجام کار با حضور تعدادی از حامیانِ واقعی تغییر کرده است.

وی افزود: تلاش می‌کنیم از از تجربیات تمام سازمان‌های مردم‌نهادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، استفاده کنیم.

بازدید از پناهگاه نگهداری سگ‌های بدون صاحب، با حضور علی خدادادی، رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر کرمان و برخی از مدیران مربوط شهری انجام گرفت.

اطلاع جامعه از حقوق کودک، نخستین گام کرمان برای رسیدن به شهر دوستدار کودک

دبیر ستاد شهر دوستدار کودک شهرداری کرمان نیز گفت: اطلاع مردم و آماده‌کردن اذهان عمومی جامعه از حقوق کودک، اولین قدم برای رسیدن به شهر دوستدار کودک محسوب می‌شود.

سارا کارگر جهرمی با اشاره به اینکه طبق پیمان‌نامه حقوق کودک، شهر دوستدار کودک شهری است که حقوق کودک در آن رعایت می‌شود، بیان داشت: طبق کتابچه تدوین ‌شده از سوی یونسف، پنج هدف اصلی برای شهرهای دوستدار کودک در نظر گرفته شده است.

وی در تشریح اهداف مدنظر یونیسف، هدف اول را حق ارزشمند شمردن کودک اعلام کرد و گفت: در این هدف، کودک مورد احترام است و با رفتار منصفانه، باید موجودیت او در شهر پذیرفته شود.

کارگر جهرمی حق شنیده‌شدن و فراهم آوردن شرایط لازم برای اظهار نظر کودکان و رساندن صدای آن‌ها به گوش مسئولان را هدف دوم یونیسف اعلام کرد و گفت: در این اصل در کنار اولویت‌های در نظر گرفته شده، اولویت‌های کودکان براساس نیازها و علایق‌شان نیز مدنظر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در هدف سوم به حق برخورداری کودکان از خدمات اجتماعی تأکید شده است، گفت: اقدامات فنی، عمرانی و خدماتی شهرداری در حوزۀ شهر دوستدار کودک،  در این زمینه است.

دبیر ستاد شهر دوستدار کودک شهرداری کرمان، حق بر خورداری از امنیت را هدف چهارم یونیسف در پیمان‌نامه حقوق کودک اعلام کرد و گفت: در این اصل، باید شرایط و محیط زندگی سالم برای کودک فراهم شود تا او بتواند به‌دور از آلودگی‌های محیطی و بصری، از امنیت لازم برخوردار باشد و در پارک‌ها بازی کند.

وی حق برخورداری از زندگی خانوادگی، بازی و تفریح را هدف پنجم اعلام کرد و با تأکید بر اهمیت آن ابراز داشت: این حق باید در مورد کودکان محترم شمرده شود و همگان در مورد آن بدانند زیرا در کنار آموزش، زندگیِ اصلیِ کودک بر محور بازی است که باید شرایط آن در جامعه تسهیل شود.

کارگر جهرمی به روز جهانی و هفته ملی کودک در مهرماه اشاره کرد و اطلاع‌رسانی در خصوص حقوق کودک را ازجمله برنامه‌های ستاد شهر دوستدار کودک شهرداری در این خصوص دانست.

وی افزود: در راستای آگاه کردن اذهان عمومی جامعه در خصوص حقوق کودک، شعارهایی با مضمون حقوق کودک در تبلیغات محیطی و فضای مجازی منتشر و به اطلاع عموم رسانده شده است.

دبیر ستاد شهر دوستدار کودک، از جمله اقدامات دبیرخانه ستاد شهر دوستدار کودک شهرداری کرمان، به برگزاری 'برنامه زنده سه‌گانه' در 'اینستاگرام' با حضور رییس کانون توسعه و همیاری مهدهای شهرستان و استان کرمان، مدیرعامل انجمن دوستداران کودک کرمان و عضو کمیته ملی شهر دوستدار کودک وزارت کشور خبر داد.

کارگر جهرمی گفت: در این برنامه زنده، به مضمون حقوق کودک و جزییات پیمان‌نامه حقوق کودک پرداخته شد و در کنار این موضوعات، ازسوی کارشناسان، مواردی همچون دیده‌بانی حقوق کودک، چگونگی نظارت بر پایش حقوق کودک و شرایط دشوار زندگی بعضی از کودکان، ارایه شد.

وی با تأکید بر اینکه برای اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خانواده‌ها، باید کارهای زیادی انجام شود، به پیشنهاد زند رضوی مبنی بر استفاده از ظرفیت فرهنگ‌سراهای شهرداری در راستای تحقق اهداف شهر دوستدار کودک، به‌خصوص سلامت کودک اشاره کرد.

کارگر جهرمی با بیان اینکه 'مقوله سلامت کودک' از نظر کارشناسان از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: یکی از دستگاه‌های دخیل در این حوزه، دانشگاه علوم پزشکی است، اما حوزه اجتماعی شهرداری نیز می‌تواند با اطلاع‌رسانی در خصوص سلامت کودک، به این روند کمک کند.

وی همچنین تشریح وظایف ادارات دوستدار کودک در قبال حقوق کودک و حساس‌کردن جامعه در این زمینه را ازجمله موارد مورد تأکید کارشناسان در برنامه زنده اینستاگرام اعلام کرد.