سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه شهرک‌های صنعتی بستری برای جذب سرمایه در مناطق کم برخوردار هستند، گفت: افزایش مساحت شهرک‌های صنعتی راهی برای جذب بیشتر سرمایه‌گذار داخلی و خارجی است.

احمد خسروی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه همه دولت‌ها در ایران برای ایجاد بستر سرمایه‌گذاری تلاش کردند، اظهار داشت: اگر فعالیت دولت‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری در استان‌های مختلف با کردستان مورد سنجش قرار دهیم مباحث متعددی بویژه بحث مناطق محروم و کم برخوردار مطرح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قوانین حمایتی از مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور داریم، اضافه کرد: دولت به مناطق مرزی و کم برخوردار نگاه ویژه دارد و برای رونق و توسعه آن اقدامات زیادی انجام داده که نمونه آن تصویب و اجرایی کردن منطقه ویژه اقتصادی بانه است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان افزود: تقسیم و تخصیص اعتبارات و بودجه براساس جمعیت استان‌ها در ایران انجام می‌شود لذا سرعت رشد و توسعه در مناطق محروم و کم برخوردار به گونه‌ای نیست که وضعیت آنها به دیگر استان‌های برخوردار در فرصت محدود برسد.

خسروی با اشاره به اینکه دولت برای جذب سرمایه صنعتی باید در دو بُعد فعالیت کند، یادآور شد: یکی از این ابعاد تامین مالی وپرداخت تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران در حوزه تولید است.

افزایش دوران بازپرداخت تسهیلات بخش تولید در شهرک های صنعتی

وی گفت: برای حمایت از تولید حداکثر دوران بازپرداخت  تسهیلات بانکی بخش صنعت هفت سال است که می طلبد این میزان در استان های کم برخوردارهم چون کردستان برای تشویق به سرمایه‌گذاری به ویژه در شهرک‌های صنعتی تا ده سال افزایش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه میزان کمک های دولتی به بخش تولید با توجه به بودجه و اعتبار سالانه برنامه ریزی و پرداخت می شود، تاکید کرد: طی ۲ سال اخیر ۷۵ میلیارد تومان اعتبار دولتی به شهرک های صنعتی استان پرداخت شده است.

خسروی اظهار داشت: از این میزان ۳۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات استانی پرداخت شده و مابقی از محل اعتبارات داخلی شرکت و سازمان صنایع کوچک و شرکت‌شهرک‌های صنعتی ایران تامین شده است.

وی یادآور شد: شهرک های صنعتی هنوز یک مسیر و فرصت قانونی برای جذب سرمایه های دولت در مناطق مرزی، محروم و کم برخورداراست.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با بیان اینکه هزینه‌کرد اعتبارات در تکمیل زیرساخت های شهرک‌های صنعتی اقدامی عام المنفعه بوده و رانتی در آن اتفاق نمی‌افتد، گفت: توجه ویژه به زیرساخت های شهرک‌های صنعتی و استمرار این مسیر  تاثیر مستقیم و بسزایی در حمایت و رونق تولید دارد.

خسروی اضافه کرد: دولت در بودجه ۱۴۰۰ برنامه مطلوبی برای حمایت از شهرک های صنعتی در نظر گرفته که امید می رود در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.

وی افزود: در ماده ۸۱  قانون الحاق مقررات مالی دولت، هر وزارتخانه ای هم چون وزارت نیرو مکلف می شود ارائه امکانات زیربنایی در زمینه  تولید به ویژه در شهرک های صنعتی را به طور رایگان انجام دهد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان تاکید کرد: می‌طلبد در زمینه های دیگر هم در راستای افزایش سرمایه گذاری در استان های کم برخوردار مشوق‌هایی همچون افزایش سنوات معافیت مالیاتی و گمرکی در نظر گرفته شود.

کمبود سرمایه مهمترین مشکل سرمایه‌گذاری در کردستان

خسروی یکی از مشکلات مهم حوزه سرمایه گذاری در استان را کمبود سرمایه اعلام کرد و گفت: سرمایه گذار در استان داریم ولی توانایی مالی برای اجرای طرح های بزرگ و تاثیرگذار در بخش تولید واشتغال را ندارند.

وی اظهار داشت: یکی از راهکارهایی که برای رفع این مشکل و تقویت سرمایه گذاری در استان وجود دارد مشارکت ارگان های کمکی و شرکت های مادرتخصصی در امر سرمایه‌گذاری است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اضافه کرد: راهکار مذکور طی چند سال اخیر در استان اجرایی شده و جواب هم داده است و می طلبد این روند همچنان استمرار داشته باشد.

خسروی با اشاره به اینکه تکمیل شهرک‌های صنعتی و فراوانی تامین زمین از موارد مورد نیاز برای توسعه سرمایه گذاری و تولید است، افزود: در استان های صنعتی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان قدرت مانور و تصمیم گیری بیشتری برای فعالیت تولیدی در شهرک های صنعتی دارند.

وی تاکید کرد: در استانی همچون کردستان تولیدکنندگان به سرمایه گذاری در یک یا دو شهرک صنعتی محدود می شوند و  از قدرت مانور زیادی برخوردار نیستند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه از دیگر مشکلات پیش روی شهرک های صنعتی کمبود زمین به ویژه در مرکز استان است، یادآور شد: انجام اقدامات غیرتولیدی، دلالی و خرید و فروش اراضی در شهرک های صنعتی هم موجب شده انرژی زیادی در استان برای رفع این مشکلات صرف شود.

خسروی گفت: افزایش عرصه و مساحت شهرک های صنعتی و ایجاد زیرساخت ها و مشوق های لازم منجر به جذب سرمایه گذاران از مناطق مرکزی کشور به سمت کردستان خواهد شد.

وی حضور سرمایه گذار خارجی را مستلزم فراهم کردن زمینه ها و شرایط لازم دانست و افزود: اقداماتی برای جذب سرمایه گذار خارجی و هدایت آنها به سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه انجام شده است.

واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی استان کردستان انجام می‌شود ضمن اینکه تاکنون ۸۲۰ واحد صنعتی در آنها مستقر شده است.