بهتازگی معرفی محصولی با عنوان روغن سهکاره (سه روغن سرخکردنی، پختوپز و سالاد در یک روغن) از سوی یکی از شرکتهای داخلی و انجام تبلیغات گسترده بهویژه در سازمان صدا و سیما برای آن، شبهات و پرسشهای زیادی در ذهن مردم و رسانهها برانگیخته است.
در این زمینه "وحید مرندیمقدم" معاون سازمان ملی استاندارد ایران امروز (چهارشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: این واحد تولیدی برای روغن سرخکردنی تولیدی خود از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه استاندارد به شماره ۴۱۵۲ دریافت کرد.
وی بیانداشت: شرکت یاد شده برای انجام تبلیغات در صدا و سیما با ارائه این پروانه به تبلیغ روغن «پختوپز، سالاد و سرخکردنی» با عنوان روغن سهکاره پرداخته است.
این مقام مسوول سازمان ملی استاندارد با تقسیمبندی روغنهای خوراکی به چهار دسته، ادامهداد: دسته نخست روغنهای خوراکی مصرف خانوار به شماره استاندارد ۹۱۳۱، دسته دوم روغنهای سرخکردنی به شماره استاندارد ۴۱۵۲، دسته سوم روغنهای مایع مخلوط (پختوپز و سالاد) به شماره استاندارد ۵۹۵۰ و دسته آخر روغنهای قنادی و آردی به شماره استاندارد پارت یک ۱۵۶ هستند.
وی در ادامه، در توضیح تفاوت آنها خاطرنشانکرد: از آنجاییکه روغن سرخکردنی دمای زیادی میبیند، باید نسبت به حرارت مقاوم باشد و به همین دلیل شاخص اسید چرب اشباع آن ۴۵ است، اما این شاخص در روغن سالاد ۲۰ است.
مرندیمقدم بیانداشت: اگر این روغنها بخواهد با هم ترکیب شود، بهناچار باید اسید چرب بالاتری نیز تولید شود که برای سلامتی افراد مضر است و به همین دلیل سازمان ملی استاندارد اجازه مخلوط شدن آنها را نمیدهد.
وی تصریحکرد: بهکار بردن عبارت روغنمصرفی سهکاره که موجب القای شبهه کیفیت برای مصرف کنندگان شده، اقدامی خلاف و بدون مجوز بوده و از علامت استاندارد سوء استفاده شده است.