فرزاد معاونی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در سال جاری به منظور حمایت از تولید کنندگان حدود ۴۸ هزار و پنج تن انواع نهادههای طیور بین مرغداریهای توزیع شده است، یادآور شد: حدود ۱۷ درصد از این میزان شامل هشت هزار و ۶۱ تن در آذرماه برای افزایش جوجه ریزی توزیع شد.
وی اضافه کرد: نهادهای توزیع شده در ماه آذر شامل چهار هزار و ۵۶۹ تن ذرت، ۲ هزار و ۱۷۷ تن کنجاله سویا و یک هزار و ۳۱۵ تن نیز جو بوده که میزان توزیعی ذرت حدود ۳۰ درصد از کل نهادهای است که در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین میزان توزیع نهادها در طول سال شامل ۱۵ هزار و ۴۶۵ تن ذرت، ۲۳ هزار و ۳۴۴ تن کنجاله سویا و ۹ هزار و ۱۹۶ تن جو است.
معاونی با اشاره به اینکه حدود نیمی از نهادهای مورد نیاز مرغداریها در یک دوره تولید (۴۰ روزه) از پیش تامین و توزیع میشود، اظهار داشت: این اداره کل با همکاری سازمان جهاد کشاورزی به دنبال آن است سهمیه های چند ماه آینده را نیز از مرکز کشور تامین و به استان حمل کند.
اواخر تابستان امسال به علت تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی باعث شد مشکلاتی در توزیع نهادههای طیور در استان روی دهد که به این علت جوجه ریزی در مهرماه به صورت میانگین کاهش ۱۶ درصدی به نسبت مدت مشابه سال قبل را تجربه کرد.
در نتیجه آن قیمت هر کیلوگرم این محصول در آذرماه آن به یکباره از ۲۰ هزار تومان به حدود ۳۵ هزار تومان افزایش یافت اما هم اکنون با تدابیر اتخاذ شده به حدود ۲۲ هزار تومان رسیده است.
واحدهای مرغداری کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۴۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۸ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است که حدود ۴۰ هزار تن از این محصول در داخل استان مصرف میشود.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، ۶ کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت ۱۶ هزار قطعه در ساعت، ۱۵ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه ۳۶۰ هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت ۶۲ هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تُن در سال وجود دارد.