شهرکرد-ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه جامعه پرستاری استان نیازمند حضور فعال و قدرتمند تشکل‌های صنفی است،گفت: با تقویت تشکل‌های فعال در حوزه پرستاری استان، زمینه لازم برای پیگیری مطالبات و فراهم کردن امکانات رفاهی و خدماتی ایجاد می‌شود.

مجید شیرانی سه‌شنبه شب در نشست جمعی از اعضای نظام پرستاری و خانه پرستار با استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت چندین ساله این ۲ نهاد در استان افزود: تشکل‌های پرستاری در استان باید برای اجرای برنامه‌های حمایتی از پرستاران، تقویت شوند.
وی با بیان اینکه اجرای عملیات عمرانی خانه پرستار استان به دلیل کمبودهای مالی متوقف‌شده است، افزود: زمین مورد نیاز برای ساخت این مکان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در اختیار تشکل‌های پرستاری قرار گرفته است که در صورت بهره‌برداری از ساختمان در حال ساخت، فضاهای اداری و همچنین خدماتی و رفاهی برای پرستاران ایجاد می‌شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در ادامه به شیوع ویروس کرونا و نبود شیوه‌های درمان و روش‌های پیشگیری اختصاصی برای مقابله با این ویروس در یک سال گذشته اشاره و تصریح کرد: با شیوع بیماری کووید ۱۹، شرایط سخت و طاقت‌فرسایی پیش‌روی کادر درمان قرار گرفت و پرستاران در زمان‌های طولانی مراقبت از بیماران، فشارهای جسمی و روحی بسیاری را متحمل شدند.
وی گفت: مشکلات ناشی از کمبود پرستار در بخش‌های بیمارستانی با ابتلای نزدیک به ۳۰ درصد از پرستاران به ویروس کرونا چندین برابر افزایش یافت.
رییس خانه پرستار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: مسکوت ماندن قانون تعرفه خدمات پرستاری در ۱۴ سال اخیر، نبود تناسب میان حقوق و اضافه‌کاری با سختی کار و اجرایی نشدن شرایط تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی از جمله مشکلات جامعه پرستاری است.
علی حسن‌پور دهکردی با اشاره به اینکه پرستاران در دوران مبارزه با ویروس کرونا همانند دوران دفاع مقدس با جان‌فشانی از سلامت جامعه پاسداری کردند، افزود: در صورت اختصاص سهمیه‌های خاص برای پرستاران شاغل در بخش‌های کرونا، قسمتی از زحمات آنان جبران می‌شود و ارزش ایستادگی و حضور در صحنه نبرد همانند دوران دفاع مقدس برای مردم تداعی خواهد شد.
وی همچنین بر استفاده از پرستاران در ساختار مدیریتی استان تأکید و تصریح کرد: حرفه پرستاری از جمله مشاغلی است که دانش‌آموختگان آن مباحث مرتبط با مدیریت را آموزش‌دیده و از توان و تجربه لازم در این زمینه برخوردار هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز گفت: تأمین امنیت بیمارستان‌ها به ویژه بخش‌های اورژانس از درخواست‌های جامعه پرستاری استان است و این موضوع باید با در نظر گرفتن اولویت‌ها و حساسیت‌های موجود دنبال شود.
فریدون رحمانی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۶۶ پرستار، سه هزار کادر درمان بیمارستانی و ۳۰۰ نفر در بخش فوریت‌های پزشکی در حال خدمت‌رسانی به مردم استان هستند، افزود: امکانات رفاهی و تفریحی در اختیار کادر درمانی نیست و می‌توان با تشکیل تعاونی‌ها برای فراهم کردن این امکانات در استان و یا استان‌های گردشگر پذیر همچون خراسان رضوی و مازندران چاره‌اندیشی شود.
به گزارش ایرنا، مهاجرت پرستاران از چهارمحال و بختیاری به استان‌های دیگر، فرسودگی‌های شغلی، نبود تناسب میان تعداد استخدامی‌ها با آمار بازنشستگان، گسترش پایگاه‌های اورژانس بین جاده‌ای و کمبود نیروی مرد در بخش‌های درمانی، از جمله مشکلات جامعه پرستاری در این نشست بود که مورد اشاره قرار گرفت و جامعه پرستاری خواستار اتخاذ تدابیر و راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات شدند.