به گزارش ایرنا، عیسی منصوری روز چهارشنبه در سیزدهمین جشنواره تجلیل از کار آفرینان برتر کردستان اظهار داشت: ۱۳۰ میلیارد تومان از این میزان تسهیلات در بخش اشتغال پایدار روستایی و ۷۰ میلیارد تومان نیز با نرخ ۱۰ درصد در بخش اعتبارات بین المللی به این استان تخصیص داده شده است.
وی اضافه کرد: کردستان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در چهار دوره گذشته عملکرد موفقی داشته و برای مرحله پنجم نیز ۶۰۰ میلیارد تومان برای این استان در نظر گرفته شده است.
معاون توسعه کار آفرینی وزیر تعاون کار رفاه اجتماعی افزود: در حوزه روستایی با توجه به مصوبه سال ۹۷ مبنی بر افزایش ۴۰ درصدی هزینه تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی را با توجه به اینکه تعدادی از طرحها با تسهیلات دریافتی به اتمام نرسیدند، اجرایی کنیم
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه بازپرداخت تسهیلات پرداختی شروع شده و تا امروز ۶۶ میلیارد تومان نیز کردستانی ها بازپرداخت داشتهاند میتوان از این محل نیز باز هم تسهیلاتی به طرحهای جدید پرداخت کرد.
منصوری یادآور شد: با توجه به اینکه سرانه اشتغال ۱۵۰ میلیون تومان است و در بانکها برای ایجاد هر شغل بطور میانگین ۷۰ میلیون تومان پرداخت میشود میتوان نتیجه گرفت این سرانه مناسب است البته تنها نباید بدنبال تولید باشیم بلکه باید ایجاد شغل را در اولویت قرار دهیم.
وی گفت: یک هزار میلیارد تومان برای آموزش سرمایه گذارانی که از تسهیلات پایدار روستایی استفاده میکنند در نظر گرفته شده و کردستان به عنوان استان پایلوت میتواند به این موضوع ورود کند و در صورت آموزش سرمایه گذاران تمام هزینههای آن از طریق وزارتخانه پرداخت میشود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: حوزه IT بزرگترین حوزهای است که میتوان با توجه به قابلیت و ظرفیتی که جوانان این استان دارند، ایجاد اشتغال و درآمد داشته باشد اما مسوولان این استان هیچ حمایتی از این حوزه نمیکنند.
منصوری یادآور شد: جوانانی در این عرصه در حال کار هستند و علیرغم اینکه هیچ نیازی به دریافت تسهیلات ندارند کارهای بزرگی انجام دادهاند اما مسوولان کردستانی نه تنها حمایتی نکردند حتی حاضر نیستند مکانی را به صورت رایگان به این جوانان سرمایه گذار واگذار کنند ضمن اینکه آنان را از محلی که در اختیار داشتند نیز بیرون کرده که این کار جای تاسف دارد.
وی اظهار داشت: ما تمام وقت خود را گذاشتهایم که در حوزههای کشاورزی، صنعت و گردشگری سرمایه گذاری کنیم که در نهایت ۲۰ هزار شغل ایجاد میکنیم در حالیکه در بخش IT در صورت حمایت میتوان تا ۸۰۰ هزار شغل ایجاد کرد و اگر در کردستان نیز این صنعت دیده شود سهم قابل توجهی از اشتغال را میتواند به خود اختصاص دهد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: باید جهت گیری صرف منابع را به سمت حوزههایی ببریم که با کمترین اعتبار بیشترین ایجاد اشتغال را داشته باشد مانند صنعت مرتبط با استان، IT و بومگردی البته باید از اشتغال سنتی در حوزه کشاورزی دوری کنیم.
منصوری اضافه کرد: از فرمانداران میخواهیم در شهرستان های خود سه پروژه بزرگ را شناسایی و به ما معرفی کنند تا بتوان با راه اندازی آنها بیشترین میزان اشتغالزایی را داشت.
وی اظهار داشت: سقف تسهیلات امروز ۱۵ میلیارد تومان برای طرحهای بزرگ است که با ۱۰ و ۱۲ درصد سود بانکی پرداخت میشود البته با ۱۸ درصد بهره نیز تا ۷۵ میلیارد تومان میتوان تسهیلات پرداخت کرد.
در این آیین ۹ نفر از کار آفرینان برتر سیزدهمین جشنواره استانی شامل محمود نادرسرا تولیدگر لوله و اتصالات، شاهو محمودی تولید گر خوراک دام و طیور، برهان حسینی فعال بسته بندی گیاهان دارویی، علائالدین عزیزی بانه صاحب واحد مرغداری مرغ تخمگذار، امید کریمی تولیدگر کف پوش خودرو، عبدالحکیم شوکتی تولیدکننده فراوردههای لبنی، محمد زاهد رحمانی تولید کننده نرم افزار، خدیجه یزدان پناه تولید کننده نرم افزار و محمد کرم پور تولید کننده جک گازی است.
در این دوره از جشنواره ۱۰۵ تولید کننده کردستانی برای عرصه رقابت شرکت کرده بودند.