کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با بیان اینکه حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کشاورزی این استان به شیوه سنتی انجام می‌شود گفت: برخی افراد از مزیت‌های تغییر الگوی کشت آگاه نیستند تا بتوانند سود بیشتری از کشاورزی به دست بیاورند که در این زمینه لازم است سطح آگاهی و دانش کشاورزان ارتقا پیدا کند و به روز شود.

به گزارش ایرنا، علی زینی وند روز چهارشنبه در دیدار معاونین وزیر جهادکشاورزی افزود: استان کرمان موقعیت زیادی برای کار کردن در حوزه کشاورزی دارد و باید بیش از این، وقت صرف حوزه کشاورزی شود.

وی اظهار داشت: آب، سطح زیر کشت و نیروی انسانی مشغول به کار با تولیدات در کرمان همخوانی ندارد و بازدهی تولیدات کشاورزی این استان پایین است اما از سوی دیگر شاهد هستیم در برخی از نقاط که کار بر اساس یافته های تحقیقاتی انجام می شود با وجود کاهش سطح زیر کشت، میزان محصول آنها کم نشده است.

استاندار کرمان با بیان اینکه مهم ترین بخش در حوزه جهادکشاورزی مراکز تحقیقات هستند که فعالیت درست این مرکز از اهمیت ویژه ای برخوردار است تصریح کرد: این مراکز می توانند تاثیر بسزایی در اقتصاد کشور و بهره‌وری مناسب در این بخش داشته باشد.

وی وضعیت مراکز تحقیقاتی استان کرمان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: علاوه بر مراکز تحقیقات این استان، دانشگاه ها نیز نقش موثری در تربیت نیروهای خبره بخش کشاورزی دارند.

زینی وند افزود: تحقیقات در حوزه کشاورزی امری بسیار مهم در راستای ارتقای این بخش است و استان کرمان آمادگی لازم برای تقویت یا ریل گذاری آینده در همه بخش های کشاورزی دارد.

وی با اشاره به تدوین و تصویب سند سازگاری با کم آبی استان کرمان اظهار داشت: درصدد مدیریت آب از طریق صرفه جویی هستیم که یکی از این راهکارها تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی است تا بتوانیم میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی را کاهش داده و از سوی دیگر صنعت کشاورزی این استان را نیز همچون گذشته حفظ و حتی میزان تولید و کیفیت محصولات را افزایش دهیم.

استاندار کرمان گفت: استفاده از سیستم های آبیاری کم فشار و بازیافت و استفاده مجدد از آب از دیگر راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب هستند که باید به این راهکارها توجه شود.