«سعید صارمی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه در دو سال گذشته برنامهریزی برای تامین ۶۰ میلیون تن کالای مورد نیاز مصرفی سالانه کشور در دستور کار قرار داشت، تصریح کرد: بخشی از این کالاها مربوط به اقلام اساسی می شود و بخشی دیگر برای تامین پروتئین ها مانند مرغ، شیر و تخم مرغ است.
وی افزود: ۳۵ میلیون تن کالا از تولیدات داخلی و ۲۵ میلیون تن نیز از طریق واردات تامین می شود که با توجه به تمهیدات اتخاذ شده تاکنون ۱۷ میلیون تن کالا وارد کشور شده است و باقی مانده آن نیز از بنادر در حال ترخیص هستند.
وی با بیان اینکه در این مدت کرونا موجب وقفه های کوتاه مدت برای تولید داخلی کالاهای مورد نیاز شده بود، خاطرنشان کرد: واردات نیز به دلیل اعمال محدودیت در مرزهای کشورهای مختلف با کاهش اندکی مواجه شد اما این روند حل شده است.
به گفته صارمی، علی رغم تمام مشکلات موجود ۱۷ میلیون تن کالا ترخیص شده و باقی مانده نیز در حال ترخیص از بنادر است که به این ترتیب میزان ۶۰ میلیون تن کالای مورد نیاز سالانه تامین می شود.
وی با بیان اینکه در زمان کاهش واردات از ذخایر برای توزیع در بازار استفاده کرده ایم، تصریح کرد: ۲۵۰ هزار تن روغن از منابع ذخیره شده تامین شده است که به سرعت در حال جایگزینی آن هستیم و همچنین نهاده های دامی که ۹۰ درصد آن وارداتی است نیز برای بهبود تولید طیور از ذخایر داخلی تامین شد.
وی با بیان اینکه ۳۰ هزار تن شکر نیشکری نیز به بازار تزریق شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل وقوع سیل در سیستان و بلوچستان برداشت نیشکر و چغندر با تاخیر در آغاز بهمنماه انجام می شود و نیاز فعلی بازار از طریق ذخایر تامین شده است.
قیمت کالاها برای شب عید تغییر نمیکند
معاون دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص کالاها برای شب عید نیز گفت: قیمت کالاها برای ایام عید تغییری نمی کند و در صورت کمبود اقلامی مانند برنج، شکر و روغن، ذخایر کافی برای تامین بازار موجود است.
وی با تاکید بر اینکه در صورت نیاز بازار، کالاها از ذخایر تزریق میشود، خاطرنشان کرد: میوه نیز همانند سنوات گذشته خریداری شده و به موقع وارد بازار خواهد شد.
صارمی گفت: در یکسال اخیر با وجود مشکلات تحریم و شیوع گسترده ویروس کووید ۱۹ در زمینه تامین و توزیع کالای اساسی با موفقیت عمل کردیم و تاکنون با مشکلی برای کمبود کالا مواجه نشده ایم.