گرگان - ایرنا - معاون وزیر و سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که ایران در حال رایزنی با کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا برای خرید است.

سیما سادات سالاری روز چهارشنبه پس از برگزاری نشست با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفتگو با ایرنا و سیمای استانی گلستان اظهار داشت: وزارت امور خارجه و بانک مرکزی به طور جدی در حال رایزنی برای خرید واکسن کرونا هستند که امیدواریم با کمک آن ها و پیدا کردن روش مناسب برای انتقال ارز این محصول تهیه و وارد کشور شود.

وی بیان کرد: به دلیل اعمال تحریم و دشواری جابه جایی ارز؛ خرید و وارد کردن واکسن خارجی کرونا به ایران دشوار شده اما مسوولان کشور در حال بررسی راه های انجام این کار هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: دشواری در خرید واکسن فقط محدود به کرونا نیست و ایران برای تهیه دیگر داروها از جمله واکسن آنفولانزا هم مشکلاتی دارد که امیدواریم با تدبیر و برنامه‌ریزی این مشکل برطرف شود.

لاری گفت: به جز تلاش برای خرید واکسن خارجی تولید نمونه ایرانی آن هم در مرحله ثبت نام از متقاضیان تزریق قرار دارد و با تکمیل این فرایند به زودی کارآزمایی بالینی و انجام آزمایش بر روی انسان آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تزریق واکسن کرونا به معنای پایان شیوع و همه گیری این ویروس نیست و تا زمان ریشه‌کنی کامل آن رعایت شیوه نامه های بهداشتی ضروری است.

سخنگوی وزارت بهداشت به احتمال شیوع بیشتر کرونا در زمستان اشاره کرد و از مردم خواست با کم شدن تعداد مبتلایان و جان باختگان، رعایت شیوه نامه ها را فراموش نکرده و از عادی انگاری خطر ویروس  پرهیز کنند.

وی گفت: با فوت ۱۵۳ نفر دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته شمار جان‌باختگان قطعی کرونا در ایران به ۵۴ هزار و ۱۵۶ نفر رسید.

کرونا یا کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۷۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت هشتمین کشور دنیاست.

تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس و فرانسه بیشتر از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود.

تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است.

بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.