به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، محمد خیاطیان افزود: پیش از تدوین برنامههای توسعه، الزامات و موضوعات و سیاستهای اصلی از سوی دولت به دستگاهها ابلاغ میشود، وزارت میراثفرهنگی هنوز ابلاغی دریافت نکرده است، اما تدوین برنامه هفتم توسعه را در دستور کار قرار داده است.
معاون توسعه مدیریت و امور مجلس وزات میراثفرهنگی یادآور شد: البته تدوین برنامه به طور رسمی آغاز نشده، اما به منظور استفاده از فرصت و پیشبینی برنامههای مناسب در دوران پساکرونا، معاونتهای تخصصی این وزارتخانه، در حال انجام کارهای مقدماتی تدوین برنامه هفتم توسعه هستند.
خیاطیان اضافه کرد: معاونتهای تخصصی وزارتخانه بر اساس سیاستها و با نگاه به برنامههای بالادستی ابلاغ شده، برنامههای پیشنهادی خود را به دبیرخانه تدوین برنامه هفتم توسعه که در معاونت توسعه مدیریت فعالیت خود را آغاز کرده است ارائه میدهند.
معاون توسعه مدیریت و امور مجلس وزارت میراثفرهنگی، اظهار کرد: این برنامههای پیشنهادی در جلسه شورای مرکزی وزارتخانه که با حضور وزیر و معاونان وی برگزار میشود مورد بررسی قرار میگیرند. آنچه در تدوین برنامه هفتم توسعه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای ما اهمیت دارد، رویکردها و اولویتهای دولت است.
به گزارش ایرنا، سند چشم انداز بیستساله جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی و برنامههای پنجساله توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی، از اسناد بالادستی کشور محسوب میشوند؛ اکنون قانون برنامه ششم توسعه کشور (۱۴۰۰-۱۳۹۶) در حال اجرا است و دستگاههای دولتی برای تدوین برنامه پنجساله هفتم آماده میشوند.
دستگاههای اجرایی برای تدوین برنامه توسعه بر اساس سیاستها و رویکردهای اصلی به دولت پیشنهاداتی را گردآوری و ارائه میکنند و پس از تصویب هیات وزیران در قالب لایحهای تدوین و از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود، این لایحه پس از تصویب نمایندگان و تایید شورای نگهبان به عنوان قانون برنامه توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی کشور به دستگاهها ابلاغ میشود.
وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی که به عنوان وزارتخانه ای تازه تاسیس، سال ۱۳۹۸ تشکیل شده است، در قالب یک وزارتخانه برای نخستین بار است در فرایند تدوین یک برنامه توسعه کشور (برنامه هفتم ۱۴۰۵-۱۴۰۱) شرکت میکند.