مشهد- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ۷۹ روستای بحرانی این شهرستان در اولویت آبرسانی قرار دارند که برای این مهم ۱۱۰ میلیارد تومان مورد نیاز است.

حسین اسماعیلیان روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: با الحاق شرکت آب و فاضلاب روستایی به این شرکت، اکنون ۳۰۳ هزار نفر زیرپوشش قرار گرفته‌اند و از مجموع ۳۵۳ روستا، ۲۲۳ روستا تحویل این شرکت شده و آمادگی تحویل مابقی روستاهای با جمعیت ثابت شهرستان را نیز داریم.
وی ادامه داد: ۷۹ روستا از این تعداد در اولویت اول آبرسانی با اجرای پروژه‌های اضطراری قرار گرفتند و برای رفع مشکلات آنها پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شد که به رغم مشکلات اعتباری این پروژه‌ها با جدیت اجرا می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در این راستا تا پایان امسال ۲۲ حلقه چاه برای تامین آب این روستاها حفر و ۸۰ کیلومتر شبکه احداث می‌شود که بخشی از آنها تاکنون انجام شده است.
وی افزود: همچنین تاکنون ۱۵ حلقه چاه روستایی بهسازی شده و از ۹ ایستگاه پمپاژ که تا پایان سال باید احداث شود تاکنون ۶ ایستگاه احداث شده‌ است.
اسماعیلیان ادامه داد: در حوزه انشعابات غیرمجاز روستایی نیز بیش از ۲ هزار و ٤٨٢ انشعاب غیرمجاز شناسایی و ٩٢٩ انشعاب قطع شده است.
وی گفت: ۲۳ هزار و ۸۰۰ متر مکعب آب نیز در سال جاری با تانکر برای این روستاها تامین شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: پوشش بخش قابل توجهی از روستاهای حاشیه شهر مشهد و کاهش آبیاری با تانکر از مهمرتین اولویت‌های این شرکت در بخش پوشش روستاهای شهرستان مشهد است.
وی ادامه داد: برای حل مشکل آب روستاهای جاده سیمان نیز پروژه آبرسانی در دست انجام است و مشکل آب روستاهای این محدوده تا پایان امسال رفع می‌شود.
اسماعیلیان گفت: اتکای روستاها در تامین آب به منابع زیرزمینی است و در سالهای اخیر نیز در پی خشکسالی، بخش زیادی از منابع آب زیرزمینی را از دست داده‌ایم.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب مشهد متولی تامین آب شرب است، روستاها برای دام نیز به آب نیاز دارند و باید جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه اقدام کنند.
افزایش مصرف آب با شیوع کرونا

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: با شیوع کرونا و طی سال جاری میزان مصرف آب در این شهرستان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش یافته در حالی که مصرف آب در بخش غیرخانگی حدود ۳۲ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به افزایش بارندگی‌ها در ۲ سال اخیر گفت: ۵۰ درصد از منابع تامین آب مشهد سدها و منابع سطحی هستند و وضعیت منابع آب مشهد در سال ۹۷ نگران‌ کننده بود.
اسماعیلیان افزود: در سال ۹۷ میزان وابستگی منابع تامین آب مشهد به چاه‌ها و منابع زیرزمینی به دلیل کمبود منابع سطحی حدود ۷۰ درصد بود که با بارش‌های ۲ سال گذشته، هم‌اینک ۵۸ درصد از آب مورد نیاز مشهد از طریق منابع سطحی و ۴۲ درصد از طریق چاه‌ها تامین می‌شود.
وی ادامه داد: قطع آب خط قرمز ماست، تامین آب مشهد مشکلات جدی دارد و تامین آب نیازمند همراهی تمامی شهروندان است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: نیاز آب شهر مشهد در افق ۱۴۲۰ حدود ٣٩٦ مترمکعب است و باید ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این مقدار از محل پساب تامین شود.
عقب ماندگی در بخش تصفیه‌خانه فاضلاب
وی افزود: در بخش تصفیه خانه فاضلاب عقب ماندگی جدی داریم، ۷۹ درصد از شبکه فاضلاب مشهد اجرا شده و اگر تمام شبکه فاضلاب مشهد اجرا و سیفون‌های مشترکان نصب شود ٥٠ درصد کمبود ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب خواهیم داشت.
اسماعیلیان ادامه داد: هزینه اجرای تصفیه خانه فاضلاب بیش از هزار میلیارد تومان است، این درحالی است که کل اعتبار امسال این شرکت در این بخش ۶ میلیارد تومان است و برای تکمیل شبکه فاضلاب مشهد نیز ۶ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته ۶۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در حاشیه شهر مشهد اجرا شده ‌است گفت: در حاشیه شهر شبکه فاضلاب در بخشی از منطقه طبرسی و شهرک‌های شهید رجایی و باهنر و شهرک طرق انجام نشده ‌است که تا سال ۱۴۰۰ این شبکه در شهرک‌های شهید رجایی و باهنر تکمیل می‌شود. 
هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهر مشهد از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار هستند و شبکه فاضلاب در شهر مشهد سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول دارد.