به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری روز چهارشنبه در پنجاه و یکمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی که با حضور نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، افزود: مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید به گونهای تصویب شود که زمینه اجرایی داشته و مغایر با قانون نباشد.
وی با اشاره به تعریف جامع فرهنگ عمومی، تأکید کرد: با عنایت به لازم الاجرا بودن مصوبات شورای فرهنگ عمومی، باید تدابیری اتخاذ گردد که با ناقضین این مصوبات برخورد شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سند فرهنگ عمومی استان که در حال تدوین است، تصریح کرد: این سندی که آماده شده، بیشتر به مسایلی از جمله تأمین زمین و حمایت از سرمایه گذار اشاره دارد که این موضوعات الان جزو الزامات بوده و در قالب دستورالعملها و بخشنامههای فراوانی که داریم در دستور کار دستگاهها قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسئله اصلی ما مسامحه، بی مبالاتی، اهمال و اجرا نکردن این قوانین و دستورالعملها است و ما در موضوعات مرتبط با مسایل فرهنگی و رفتاری دچار خدشههایی هستیم.
ملانوری تاکید کرد: کسی که کارگزار نظام است و از طریق بیتالمال ارتزاق میکند، باید وجدان کاری، تحرک، کارآمدی، حسن خلق، جسارت، انگیزه، توانایی تعامل و مطالبه گری داشته باشد.
وی گفت: شورای فرهنگ عمومی باید به این مسئله به گونهای ورود کند و با ارائه راهکارهایی، هم مسیر اجرای قانون و دستورالعملها را هموارتر سازد و هم این که شرایط را به گونهای فراهم کند که افرادی که این قوانین را اجرا نمیکنند، از گردونه خارج شوند.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر این که همه ما مکلف به اجرای قانون هستیم، گفت: این که چرا قوانین اجرا نمیشود، بخشی مربوط به کارمندان نشسته و بیتحرک است که ریسکپذیر نیستند و وجودشان حس نمیشود.
وی متذکر شد: ما باید با مصوبات شورای فرهنگ عمومی در کارمندان و کارشناسان این تعهد را ایجاد کنیم که وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
وی با اشاره به شعارهای سال که به تدبیر رهبر معظم انقلاب انتخاب میشوند، خاطرنشان کرد: با عنایت به این که ۱۵ مورد از شعارهای تعیین شده در قالب عنوان سال، به موضوعات اقتصادی مرتبط است لذا ما باید علاوه بر بخشنامهها و دستورالعملها به دنبال راهکارهایی باشیم که تحقق عناوین سال را سرعت بخشد.
ملانوری با بیان اینکه در باورهای دینی و اعتقادی ما به فرهنگ کار و تلاش تأکید شده است، گفت: متأسفانه بخشی از جوانان امروزی با وجود تخصص و دانشی که دارند به بهانههای مختلف تن به کار نمیدهند و به سمت تولید گرایشی ندارند.
وی افزود: مهمترین مطالبه جوانان امروز ما این است که از واحدهای تولیدی و صنعتی و سرمایهگذاران بخواهیم به ازای حمایتهایی که میشوند، نسبت به جذب و بکارگیری تحصیلکردههای ما اقدام کنند، در حالی که باید مطالبه آنها از ما این باشد که هم راستا با توان و تخصص و دانشی که دارند از ظرفیتهای استان در اختیارشان قرار دهیم تا بتوانند زمینه اشتغال افراد دیگر را فراهم کنند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در بحث مجامع علمی هم این نقیصه مشهود است که بین دانشگاههای ما در استان با حوزههای کشاورزی، معدن، صنعت، فرهنگ و سایر حوزهها ارتباط و تعاملی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: در حوزه مسایل فرهنگی باید جهشی در راستای حرکت به سمت توسعه استان رخ بدهد.
ملانوری بیان کرد: ما باید در قالب مدیریت بومی و محلی، چارچوبهای خشک بروکراسی اداری را بشکنیم، ریسک کنیم و در پرتو قانون بر اساس ضرورتهای محلی، توسعه همه جانبه متوازن در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی را در همه نقاط محقق کنیم.
وی با اشاره به شعار تدبیر، تلاش و توسعه از ستادی گفت که برای تحقق این شعار با حضور نمایندگان مجلس، بخش خصوصی و نخبگان و متخصصان استان تشکیل خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان این که توانمندی ما در حوزههای اجرایی، مدیریت و نظارت بر کارها است، اظهار داشت: بخش خصوصی به لحاظ فنی، اقتصادی و مالی توانمندتر است لذا باید برای انجام برنامههای توسعهای استان از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی باید برای اصلاح فرهنگ کار، تلاش، جرأت و جسارت راهکارهایی ارائه کند تا بتوانیم با همراهی دستگاه های اجرایی و مردم در راستای رفع مشکلات استان، گامهای مؤثری برداریم.