مهدی دادگر روز چهارشنبه در نشست هماندیشی استاندار خراسان جنوبی با سرمایهگذاران بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند افزود: بخشی از خط توزیع برق منطقه ویژه اقتصادی به طول ۲۲ کیلومتر انجام شده است و بقیه برای تکمیل به پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی بیان کرد: برای تامین برق و زیرساختهای مناطق ویژه اقتصادی برابر ماده ۸۱ قانون الحاق دو باید پیش بینی اعتبار شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: برای تامین برق منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، ۲ بخش کوتاهمدت و بلندمدت در نظر گرفته شده است که در کوتاهمدت کمتر از ۱۰ مگاوات نیاز اولیه بود و در بلندمدت تا حدود ۶۰ مگاوات درخواست شده است.
وی تصریح کرد: برای کوتاهمدت طرحی را که تهیه کردهایم که احداث یک خط فشار متوسط توزیع برق از نزدیکترین پست توزیع در ابتدای جاده شکراب بیرجند به طول ۲۲ کیلومتر است.
دادگر گفت: عملیات اجرایی این خط توزیع از محل اعتبار استانی سال ۹۶ و ۹۷ آغاز شد و بخشی از پروژه اجرا شده اما بخشی به دلیل نبود اعتبار پروژه نیمهتمام باقی مانده است.
وی عنوان کرد: به فراخور استقرار منطقه ویژه اقتصادی بیرجند از ظرفیتهای موجود در مجاورت منطقه برای برقرسانی استفاده شده است اما مستقیم به نام منطقه ویژه اقتصادی امکان تعریف پروژه نداشتیم و از منابع دیگر برای این منظور استفاده کردیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در نهایت برای ۱۱ سرمایهگذار یک میلیون ولت تامین برق انجام شده اما کفایت سرمایهگذاران جدید مستقر در منطقه ویژه اقتصادی را نمیکند و لازمه آن تکمیل خط انتقال است.
وی افزود: پروژه خط انتقال برق منطقه ویژه از سال ۹۶ آغاز شد اما محدودیتهای مالی اجازه نداد منابع این طرح تامین و خط تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم درباره حفر چاه آب برای منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: برای تامین آب خط انتقال به طول ۱۲.۵ کیلومتر اجرا شده و چاه به عمق ۱۳۰ متر نیز حفاری شده است.
احمد قندهاری با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی تامین آب در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اظهار داشت: حجم تامین آب ۳۰ لیتر برنامهریزی شده اما تا ۵۰ لیتر قابلیت پمپاژ دارد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در منطقه ویژه اقتصادی یک حلقه چاه کمآب حفر شده، این چاه خارج از محدوده و نزدیک فرودگاه به طول ۱۲.۵ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی عنوان کرد: ۲.۲ میلیارد تومان تاکنون هزینه شده و برای تکمیل پروژه ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین اعتبار به زودی پروژه تکمیل و تحویل خواهد شد.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: خوشحالم در استان مسئولیت خدمتگذاری به مردمی مومن، ولایی و خداترس را برعهده دارم.
سردار ناصر فرشید افزود: در مجموعه استان خراسان جنوبی توانمندیها و ظرفیتهای متعددی وجود دارد اما یکی از مسایل دخیل در آسایش، آرامش و امنیت، موضوع بیکاری است.
وی بیان کرد: اقدامات بسیار خوبی در جهت رفع بیکاری در منطقه ویژه اقتصادی استان انجام شده است و هرچه در این زمینه افراد را مشغول به کار کنیم با بسیاری مسایل منفی روبهرو نیستیم.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی تصریح کرد: در مباحث امنیتی منطقه ویژه اقتصادی همه مسایل رعایت شده است و ما در کنار شما هستیم تا از این ظرفیت در استان نهایت بهره را ببرید.
وی با بیان اینکه امکانات خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد که میتواند به توسعه استان کمک کند گفت: وقتی امنیت باشد، توسعه و شکوفایی را هم به دنبال دارد و سرمایهگذار با اطمینان بیشتری ورود پیدا میکند.
سردار فرشید افزود: به عنوان خدمتگزار مردم در کنار مسوولانی که دغدغه توسعه استان را دارند خواهیم بود تا با همکاری یکدیگر مسیر توسعه استان را به سرانجام برسانیم.
استاندار خراسان جنوبی روز چهارشنبه با حضور در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند از واحدهای تولیدی مستقر در این مجموعه و روند فعالیت آنها بازدید کرد.
ملانوری در این بازدید که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و جمعی از مسوولان استان نیز حضور داشتند، روند فعالیت شرکتهای الکترو صدر (واحد تکنولوژی ساخت، طراحی و راهاندازی کورهها و خطوط کاشی و سرامیک در ایران)، مجتمع تولید کاشی و سرامیک پرسلان (بزرگترین واحد پرسلان شرق کشور )، آذین چرم خاوران (قطب تولید انواع چرم مصنوعی در شرق کشور) و پایانه سنگ و فرآوردههای معدنی را از نزدیک بررسی کرد.