به گزارش ایرنا، ظاهر پورمجاهد شامگاه چهارشنبه در سی و سومین نشست اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: در حال حاضر ۹۲ واحد دارای پروانه بهره برداری در زمینه فرآوری سیر در شهرستان های بهار، ملایر و همدان فعال هستند.
وی ادامه داد: صدور ۱۰ فقره موافقت اولیه با توان جذب ۳۳ هزار و ۳۰۰ تن در زمینه فرآوری سیر از اقدامات اثر بخش در این زمینه است.
پورمجاهد افزود: در راستای عمل به شعار جهش تولید و با هدف جلوگیری از خامفروشی، کاهش ضایعات و افزایش درآمد اقتصادی بهرهبرداران، فرآوری سیر در استان با روند مطلوبی پیش میرود.
وی خاطر نشان کرد: روند پیشرفت این طرحها مناسب است اما باید در خیلی گزینه های کلیدی از جمله در حوزه تامین منابع بانکی به طور کلی در ارتباط با واحدهای کسب و کار بتوانیم پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان گفت: با احداث سردخانه ها میتوانیم کشاورزان زیادی که تولید سیب زمینی یا سیر دارند کمک کنیم که درآمد آنها افزایش پیدا کند و این می تواند به نوعی سطح درآمد را در استان افزایش دهد و مسیر توسعه را تسریع کند.
پورمجاهد با تاکید بر تسهیل و تسریع در صدور مجوزها خاطرنشان کرد: در خصوص احداث سردخانه برای نگه داری سیب زمینی اقدامات چشمگیری انجام شده است که باید سریعتر به بهره برداری برسد.
وی ابراز امیدواری کرد: با کمکی که از مجموعه مدیران استانی می گیریم و نیز اراده سرمایه گذاران در این شرایط اقتصادی، بتوانیم روند کارها را سرعت دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان افزود: حضور ثابت اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی در نشستهای اقتصادی استان همدان، موجب اتخاذ تصمیمها و مصوبه های کلیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی استان شده است.
پور مجاهد با قدردانی از تلاشهای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همدان تاکید کرد: نمایندگان بخش خصوصی نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تسهیل امور بین الملل در بخش صادرات و رفع مشکلات کشور دارند.
وی از آمادگی مجمع نمایندگان همدان برای همکاری با مجموعههای تصمیم گیرنده اقتصادی استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر بخش خصوصی استان در تنگناهای بسیار زیادی قرار دارد که با شرایط فعلی تحقق شعار سال را با دشواریهایی همراه کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه در سه سال اخیر ۱۷۶ میلیون دلار تعهد ارزی صادرکنندگان است که بخشی از آن تعیین تکلیف شده، افزود: این در جلسه سران قوا تصمیم گرفته شده و آن بخش خصوصی که تعهد ارزی را انجام دادند و کارت های اعتباری آنها برگشته می توانند به کارشان ادامه دهند.
«حمیدرضا متین» تشریح کرد: از ۳۵۸ فقره کارتهای بازرگانی معتبر در استان ۱۴۸ کارت بازرگانی مشمول تعهد ارزی در طی سه سال تاکنون با مبلغ تعهد ارزی ۱۷۶ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۵۸۴ هزار دلار شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز با بیان اینکه تجهیز و نوسازی واحدهای صنایع تبدیلی کشاورزی استان با رویکرد افزایش میزان صادرات این محصول نیز در حال اجرا است، افزود: تاکنون تعداد ۱۱ فقره موافقت اولیه با پیش بینی تولید ۱۴۲ هزار تن انواع فرآورده های سیب زمینی با توان جذب ۳۴۲ هزار تن ماده خام کشاورزی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان صادر شده است.
محمدرضا شهسواری ادامه داد: از این تعداد هشت فقره با پیش بینی ۱۳۰ هزار تن محصول و توان جذب ۲۷۲ هزار تن ماده خام کشاورزی جواز تاسیس دریافت کرده اند.
وی اضافه کرد: ارتقا بهره وری، افزایش میزان ارزش افزوده تولیدهای کشاورزی و جذب بازارهای خارجی از مهمترین مزیت های صنایع تبدیلی صادراتی بخش کشاورزی است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی، ایجاد بازار ثابت و کمک به اقتصادی شدن کشاورزی، ایجاد اشتغال دایمی و مولد و زمینه سازی جهت صادرات محصولات کشاورزی از مزایای وجود این واحدها است.
شهسواری، با برشمردن مهمترین چالشهای واحدهای فرآوری سیب زمینی عنوان کرد: سرمایه بر بودن ایجاد واحدهای فرآوری، کمبود سرمایه گذار در این رشته، مشکل تامین آب، فقدان زیر ساختهای مورد نیاز در شهرک های صنعتی برای این محصول و عدم مشارکت تشکل های تولید کننده سیب زمینی در امر فرآوری این محصول از مشکلات پیش روی این امر معرفی کرد.
«علیاصغر زبردست» رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز در این نشست با ارائه گزارش سه ماهه روند کسب و کارهای استان، مطرح کرد: دستگاههای اجرایی استان براساس اظهار نظر و تکمیل پرسشنامه توسط مدیران کسب و کار با ۲۸ شاخص ارزیابی میشوند.
شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با هدف رفع مشکلات و موانع کسب و کار پیش روی فعالان اقتصادی بخش خصوصی با حمایت و پشتیبانی مسوولان اجرایی در سالن جلسات شهدای استانداری همدان برگزار شد.
در پایان بازرگانان و صادرکنندگان در خصوص مشکلات و موانع پیش روی تولید کنندگان و صادرات به ویژه محصول سیب زمینی مطالبی را عنوان کردند.