قم - ایرنا - رییس شورای اسلامی شهر قنوات قم گفت: گسترش خدمت رسانی به مردم شهر قنوات در حوزه مدیریت شهری به اجرای کامل مصوبات استانی که در همین زمینه ابلاغ شده است، نیاز دارد.

"سید حسن حسینی" روز پنجشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قم به خبرنگاران ایرنا گفت: با توجه به فاصله کوتاه شهر قنوات تا مرکز استان و جذب تعداد قابل توجهی از جمعیت سرریز شهر قم در این شهر، حمایت مسئولان و اجرای دقیق مصوبات استانی، در روند توسعه شهر قنوات و خدمت رسانی بهتر به مردم، اهمیت فراوانی دارد.
وی افزود: در همین رابطه سال گذشته مسئولان ارشد استان با حضور در شهر قنوات ضمن تشکیل جلسات رسمی و شورای اداری، مصوبات قابل قبولی را برای توسعه این شهر و گسترش خدمت رسانی به مردم ساکن در آن تصویب کردند که برخی از آن ها اجرا شد و شماری نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: مصوباتی همچون اجرا طرح های روکش آسفالت جاده قم - قنوات، روشنایی راه در فاصله میان مبارک آباد تا قنوات، ایجاد ناحیه صنعتی قنوات و فراهم ساختن راه دسترسی مناسب برای مجتمع دامپروری قنوات و گاز رسانی به آن که نقش مهمی در کاهش هزینه تولید گوشت و شیر دارد، از جمله مواردی است که تاکنون به نتیجه مورد نظر نرسیده است.
حسینی گفت: با استفاده از همه ظرفیت های موجود و همراهی مسئولان استان پیگیر اجرای کامل این مصوبات که نقش مهمی در ارتقا خدمات شهری و توسعه اقتصادی شهر قنوات دارد، در کوتاه ترین زمان ممکن هستیم.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت های شهر قنوات در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اشاره و بیان کرد: شهر قنوات به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان علاوه بر توجه به گسترش خدمات مورد نیاز شهروندان، برای جذب سرمایه گذاران و توسعه فعالیت های تولیدی آمادگی کامل دارد.

شهر قنوات پرجمعیت ترین شهر استان قم پس از شهر قم است که در بخش مرکزی استان قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال ۷۹ با ادغام روستاهای حاجی‌آباد لک‌ها، مرادآباد، والیجرد و حسن‌آباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابل‌توجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.
این شهر در مناطق خشک و کویری قم قرار گرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب مورد نیاز مردم منطقه تامین می‌شد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته می‌شود.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان است؛ بخش مرکزی قم با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع دارای ۲ دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود ۳۵ هزار تن دارد./