به گزارش روز پنجشنبه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی محمود باعقیده افزود: ساختمان کوشک از سده ششم هجری و مقارن با عصر سلجوقی در این مکان وجود داشته است اما بهمرور تخریب و تبدیل به پشتهای از آوار تاریخی شده بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۲۶ خورشیدی، شخصی به نام سید محمد قرشی به نیت باز زندهسازی کوشک، آن را خریداری و با هزینه و همت والای خود در طول چهار سال این عمارت را مرمت و تجدید بنا کرد و اکنون مرتضی قرشی نوه او مسوولیت اداره این مجموعه تاریخی را بر عهده دارد.
مالک فعلی مجموعه تاریخی - فرهنگی کوشک سلامی هم در خصوص ساماندهی و احیای درختان این مجموعه گفت: در جریان اقدامات اجرایی طرح احیای فضای سبز مجموعه فرهنگی تاریخی کوشک سلامی تاکنون بیش از ۴.۵ میلیارد ریال هزینه شده است.
مرتضی قرشی افزود: از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این اثر تاریخی میتوان به کاشت هزار و ۴۰۰ اصله درخت کاج، اصلاح و تعویض خاک در مساحتی به حدود سه هکتار، آفت کشی و عملیات هرس و حذف شاخهها و ناخنکهای خشک ۲ هزار و۱۶۳ اصله درخت، ریشهکنی درختهای آفتزده، طرح مبارزه غیر شیمیایی با سوسک پوست خوار و تزریق کود و هوادهی با دستگاه بیولیفت نام برد.
تاکنون ۱۰۵ اثر، محوطه و تپه تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس شهرستان خواف در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۳۵ جاذبه گردشگری و ۱۶ تأسیسات گردشگری در سطح شهرستان خواف وجود دارد.خواف در فاصله ۲۷۶ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.