مراد خادم روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت:سال گذشته ۱۶ هزار تن لبنیات به همت عشایر استان سمنان تولید شد و پیشبینی میشود امسال نیز عشایر استان در تولید لبنیات مانند سال گذشته عملکرد خوبی داشته باشند.
وی بیان کرد: عشایر استان سمنان سال گذشته ۹ هزار و ۵۰۰ تن و نیمه نخست امسال هفت هزار تن گوشت قرمز دام سبک تولید کردند.
وی با اشاره به سهم عشایر در میزان تولید گوشت قرمز و لبنیات مورد نیاز جامعه، اظهار داشت: عشایر با حضور دلال و واسطه در فروش محصولات خود دچار ضرر میشوند، اما با تکمیل زنجیره تولید و پرداخت تسهیلات به عشایر، تلاش میشود دست دلالان کوتاه شود.
وی تصریح کرد: فرآوری، بستهبندی، برندسازی و بازاریابی محصولات عشایر در ایجاد ارزش افزوده و فروش محصولات اهمیت زیادی دارد و اداره کل امور عشایری استان سمنان به دنبال تحقق این راهبرد است.
وی اظهار داشت: سمنان قطب صنعتی کشور است و افزایش سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده، افزایش تولید را رقم خواهد زد.
مدیرکل عشایر استان سمنان خاطرنشان کرد: ۲ دهم درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل میدهند که این سهم از جمعیت نقشی مهم در تامین گوشت قرمز و محصولات لبنی استان دارند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.
مناطق جنوبی استان سمنان جزو مناطق قشلاقی و مناطق شمالی استان جزو مناطق ییلاقی عشایر استان سمنان به شمار میرود و اکنون عشایر استان در مناطق قشلاقی مستقر هستند.