استانها - ایرنا- سرعت ابتلا به کرونا در کشور به استناد آمارهای ستاد ملی مقابله با کرونا و به مدد اجرای محدودیت‌ها و رعایت شیوه نامه ها مسیری رو به کاهش را طی می‌کند و تعداد فوت‌شدگان ناشی از کرونا نیز اکنون به زیر ۲۰۰ نفر رسیده که تداوم این روند نیازمند رعایت هر چه بیشتر دستورالعمل های بهداشتی است.

با توجه به آغاز فصل زمستان، اعلام خطر شیوع ویروس کرونای انگلیسی، بازگشایی اصناف، پاساژها و مراکز خرید و شلوغی بیشتر شهرها، روند نزولی آمار مبتلایان و جانباختگان بیم آن می رود که رعایت شیوه نامه های  بهداشتی هم کاهش یابد و سادی انگاری ها موج دیگری از شیوع کرونا را رقم زند.

در روزهای گذشته  اخبار شیوع ویروس کرونای انگلیسی سبب شده موجی از نگرانی بر بسیاری از کشورها حاکم شود به گونه ای که بسیاری مرزهای خود را بر  پروازهای ورودی و خروجی با این کشور بسته اند و  اکنون این کشور به منطقه ممنوعه برای ترددهای بین‌المللی تبدیل شده است . به دنبال این نگرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین  عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کردند که تاکنون هیچ مدرک و شواهد علمی و بالینی دال بر ورود ویروس کووید ۱۹ جهش یافته انگلیسی به ایران به دست نیامده است.

مینو محرز بیان داشت: به تازگی در حال راه اندازی امکاناتی برای این منظور هستیم که در این صورت توالی یابی دقیق ویروس فراهم خواهد شد.

 تا کنون بیش از ۴ هزار گونه ویروس کرونا ثبت شده اما نمونه های مربوط به انگلیس و آفریقای جنوبی توجهات بیشتری را به خود جلب کرده اند زیرا قابلیت سرایت آنها نسبت به جهش های پیشین بسیار بیشتر است.

به دلیل جهش های مکرر این ویروس و افزایش قدرت سرایت آن متخصصان و کارشناسان بهداشتی همچنان بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی ،‌ماندن در خانه ، رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، استفاده از ماسک و پرهیز از ترددهای غیر ضرور تاکید دارند. 

تردد مسافر از مرزهای قصرشیرین به عراق ممنوع شد

از قصر شیرین و به نقل از فرماندار خبر رسیده که تردد مسافر از مرزهای رسمی خسروی و پرویزخان این شهرستان به عراق ممنوع شد.

مرادعلی تاتار افزود: عراق در جهت اجرای اقدام‌های پیشگیرانه اخیر و مقابله با شیوع ویروس کرونای انگلیسی، گذرگاه های ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی را به روی مسافران بست.

در راستای تصمیم دولت مرکزی عراق در کنترل ویروس جدید کرونای انگلیسی، دستورالعمل جدیدی از سوی عراق راجع به تردد مسافر از مرزهای بین المللی صادر شده که از ساعت ۱۲ جمعه شب ورود مسافران ایرانی به شمال عراق و خروج مسافران عراقی از اقلیم کردستان عراق به سمت ایران تا اطلاع بعدی ممنوع شد.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: مسافران ایرانی که هم اکنون در عراق به سر می برند می توانند به ایران مراجعه کرده و مسافرین عراقی که در ایران به سر می برند می توانند به کشور خود باز گردند.

تاتار ادامه داد: همچنین تردد افراد ۲تابعیتی (ایرانی- عراقی)  نیز از مرز رسمی خسروی تا اطلاع بعدی ممنوع است.مبادلات تجاری از مرزهای خسروی و پرویزخان در این شهرستان با رعایت پروتکل های بهداشتی طبق روال گذشته ادامه دارد.

وی اظهار داشت: همچنین پایش رانندگان و کامیون های حامل کالاهای صادراتی نیز در راستای مقابله با ویروس کرونا در مرز رسمی پرویزخان انجام می شود ضمن اینکه رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مرز خسروی تشدید شده است.

۱۶ بیمار جدید کرونا در مراکز درمانی ایلام بستری شدند

در ایلام هم ۱۶فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند و تعداد بستری های موجود ۶۱ نفر است.

به گفته ریس دانشگاه علوم پزشکی ایلام  ۹ مورد از بستری های جدید مربوط به ایلام، پنج مورد دره شهر، یک مورد بدره و یک مورد نیز مربوط به ایوان است.

وی یادآور شد: روز گذشته هیچ فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشد و تعداد فوتی تا این لحظه ۶۴۹ نفر است.

کرونا مرگ چهار نفر را در یزد رقم زد

اگر چه هرچند تعداد بیماران بستری، شناسایی افراد مبتلا و مرگ و میر مبتلایان به کرونا در استان یزد نسبت به یک ماه گذشته بسیار کم شده است اما این ویروش در ۲۴ ساعت گذشته مرگ چهار نفر دیگر از مبتلایان را رقم زد ..

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۱ بیمار مبتلا قطعی به کووید ۱۹  در استان شناسایی شدند.

هم اکنون ۲۴ شهر استان در ۱۰ شهرستان  همچنان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت نارنجی قرار دارد و به همین دلیل بنا بر اعلام رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یزد با توجه به تداوم شیوع این ویروس  برای حفظ سلامتی نمازگزاران به خصوص آحاد مردم برای یازدهمین هفته متوالی نماز جمعه امروز برابر پنجم دی‌ماه ۱۳۹۹ در ۱۶ شهر و روستاهای شهرستان های ابرکوه، خاتم، تفت و اردکان برگزار نمی‌شود.

۳۳ شهرستان فارس در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار گرفتند

براساس رنگ بندی جدید اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۳۶ شهرستان استان ۳۳ شهرستان در وضعیت زرد و سه شهرستان در وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

به گفته جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا تنها شهرستان های شیراز، جهرم و خفر در وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا قرار دارند و هیچ شهرستان قرمزی در استان نداریم.

عبدالرضا قاسمپور افزود: قرار گرفتن استان فارس در این وضعیت، نتیجه همکاری و همراهی مردم به خصوص اصناف و بازاریان است.

۱۸ شهرستان اصفهان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند

براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیجده از ۲۴ شهرستان این استان زرد و بقیه در وضعیت نارنجی قرار دارند.

بنا بر اظهارات -سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، شهرستان های زرد محدودیت تردد خودرویی ندارند و گروه‌های شغلی یک، 2 و سه در این شهرستان ها می توانند فعال باشند.

 براساس جدیدترین رنگ بندی های مشخص شده از روز شنبه ششم دی ماه، شهرستان های آران و بیدگل، اردستان، برخوار، بوئین و میاندشت، تیران، چادگان، خوانسار، خور، دهاقان، سمیرم، شاهین شهر، فریدن، فریدونشهر، گلپایگان، لنجان، مبارکه، ائین و نجف آباد در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

همچنین شهرستان های اصفهان، خمینی شهر، شهرضا، فلاورجان، کاشان و نطنز در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

خرم‌آباد تنها شهر با وضعیت نارنجی در لرستان است

 رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا لرستان اعلام کرد که خرم‌آباد تنها شهر با وضعیت نارنجی در لرستان است و سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند.

 احمد حسین فتایی اعلام کرد: بر اساس تازه ترین لیست اعلام شده‌ توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، بجز شهرستان خرم‌آباد که همچنان در وضعیت نارنجی است، سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند.

وی گفت: بر همین اساس طی هفته پیش رو، محدودیت های شغلی در مرکز استان برای گروه های شغلی سه و چهار همچنان برقرار است و کارکنان دستگاه های دولتی نیز به صورت شیفت بندی ۵۰ درصد در محل کار حضور خواهند داشت.

فقط ۴ شهر آذربایجان‌غربی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد

 کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی نیز با صدور اطلاعیه‌ای، وضعیت شهرستان های استان را در خصوص شیوع کرونا اعلام کرد که در آن، فقط چهار شهر در شمال و جنوب استان وضعیت نارنجی دارند.

در این اطلاعیه آمده است: طبق بررسی های کارشناسی صورت گرفته شهرهای ارومیه، خوی، میاندوآب و ماکو وضعیت نارنجی در خصوص شیوع بیماری کووید ۱۹ دارند و محدودیت های مربوط به این وضعیت در آنها اعمال می شود.

شهرستان های مهاباد، بوکان، سردشت، پیرانشهر، تکاب، شاهین دژ، نقده، اشنویه در جنوب آذربایجان غربی و سلماس، پلدشت، چایپاره، شوط و چالدران در وضعیت زرد هستند.

شهرستان خوزستان از لحاظ کرونا زرد شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هم از زرد شدن وضعیت  ۲۶ شهرستان استان خوزستان از لحاظ ابتلای افراد به ویروس کرونا خبر داد.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: بجز شهرستان اهواز که اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد بقیه شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار گرفتند که این نشان از نتیجه بخش بودن تصمیمات ستاد مبارزه با کرونای کشور و استان دارد.

وی به وضعیت فوت شده های استان در ۲۴ ساعت گذشته اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این مدت فقط یک مورد فوتی قطعی ناشی از ویروس کرونا در استان داشته ایم و این هم خبر خوشایندی است.

گزارشی با محوریت  کرونا 

آرامش توام با هشدار کرونایی در البرز

تازه ترین آمارهای وزار بهداشت 

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۳۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۴ هزار و ۴۰۴ نفر رسید.

 سیما سادات لاری روز جمعه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۹۰۶ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۱۸۲ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۲۰۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۳۴۵ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ به دلایل شرایط بالینی نامناسب در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.  

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۷۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت هشتمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،  ایتالیا، انگلیس و فرانسه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.