به گزارش روز جمعه ایرنا، گینزبورگ گفت: نتایج سه مرحله آزمایش واکسن «اسپوتنیک وی» برای کرونا نشان داد که در ۸۵ درصد افرادی که با این واکسن واکسینه شده اند، هیچ گونه عارضه جانبی دیده نشده است.
وی افزود: واکسن اسپوتنیک وی برای افرادی که واکسینه می شوند هیچ خطری را ایجاد نمی کند.
رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا خاطرنشان کرد که در ۱۵ درصد افرادی که با اسپوتنیک وی واکسینه شده اند محل تزریق واکسن کمی سرخ می شود و در سول یک شبانه روز دچار سردرد خفیف می شوند.
وی ادامه داد: بزرگترین مساله ای که ممکن است بوجود بیاورد افزایش درجه حرارت بدن تا ۳۸ درجه سانتیگراد بالای صفر است که با یک قرص داروی پاراتسترامول برطرف می شود.
به گفته گینزبورگ، واکسن اسپوتنیک وی در برابر ویروس تغییر یافته کرونا که در انگلیس بوجود آمده است نیز مصونیت ایجاد می کند.
واکسن اسپوتنیک نخستین واکسن کرونا در روسیه را مرکز گمالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه با همکاری وزارت دفاع روسیه می سازد و تاکنون دو میلیون دوز از این واکسن تولید شده است.
این واکسن با سرمایه صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه تولید شده است و دولت مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده اند.
«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه بتازگی به سران کشورهای حاضر در نشست «جی-۲۰» گفت که روسیه آماده است تا واکسن ضد کرونای اسپوتنیک وی را به کشورهایی که به آن نیاز دارند عرضه کند.
واکسیناسیون عمومی علیه کرونا در روسیه از ۱۵ آذر ماه گذشته آغاز شده است.