سلیمان رنجبری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: زمین مسکونی و مجوز ساخت این واحدها توسط سازمان منطقه آزاد قشم و ساخت آنها توسط کافرمای شرکت انجام میشود.
وی تعداد حوادث ناشی از کار در سال جاری را ۲۶ مورد ذکر و تصریح کرد: برای جلوگیری از تکرار حادثه های مشابه، گروهی متشکل از کارشناسان ایمنی و سلامت کار، بازرس از ادارههای کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مرکز بهداشت قشم از صنایع این شهرستان به صورت مستمر بازدید میکنند.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: موارد نقص ایمنی به صورت کتبی به واحدهای دارای نقص اعلام و رونوشت آن به دادستان قشم تحویل شد تا با پیگیری جدی واحدهای صنعتی این رقم کاهش یابد.
وی بیان کرد: برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزش ایمنی، نظارت مسوول ایمنی برای کارگران شرکتها، ایجاد کارگروه برای کاهش حوادث ناشی از کار و برگزاری جلسه هفتگی از سایر اقدامات مدیریت عاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم است.
رنجبری گفت: همچنین برای کنترل دستورالعملهای بهداشتی صنایع و شرکتها نیز با همکاری اداره صنایع و بهداشت شهرستان قشم، بازدیدهای دوره ای و سرزده از واحدهای مذکور انجام شده است.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد شرکتها دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردهاند و مابقی به دلیل شرایط کاری خاص مانند جمعآوری میگو در استخر، امکان استفاده از ماسک را ندارند.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: تا کنون هیچ شرکتی به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل ها پلمب نشده است، اما به برخی واحدها تذکر داده شد تا در موعد مقرر نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی اقدام کنند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.