به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ٢۶٠ هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست محمدعلی کینژاد به صورت حضوری و مجازی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
صدور مجوز جذب برای بورسیه ها
صدرالدین صدری نوش آبادی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی کشور در جلسه هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: برای بورسیههایی که رأی قطعی دیوان عدالت اداری دارند، مجوز جذب صادر شده است.
وی افزود: بورسیههایی که رأی دیوان عدالت اداری ندارند، از مسیر مجوزهایی که برای وزارت علوم و بهداشت صادر شده است، جذب میشوند؛ چرا که طبق قانون باید نسبت دانشجو به استاد رعایت شود.
نوش آبادی پیشنهاد کرد که برای جذب اعضای هیأت علمی با تعریف یک جدول مشخص، ضریب معدل برای دانشگاههای برتر کشور تعیین شود.
لزوم کاهش مدت زمان بررسی پرونده های جذب
کینژاد در پیش از دستور این جلسه با اشاره به مدت زمان بررسی پرونده متقاضی برای جذب هیأت علمی، گفت: طبق گزارشهای دریافتی، زمان ماندگاری برخی از پروندهها در دانشگاهها ۲۷۶ روز اعلام شده و در هیأت مرکزی جذب وزارت علوم این ماندگاری به ۴۴ روز رسید.
وی تاکید کرد مدت زمان بررسی پرونده متقاضی باید به ۲ هفته کاهش یابد.
رییس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم حفظ بورسیهها در کشور، گفت: متعهد به حفظ این جوان ها در کشور هستیم و هر چه سریعتر باید مشکل بورسیهها حل شود و نباید استثناء قائل شد.
کی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم اجرای کامل مصوبه آمایش آموزش عالی در فراخوان سال جاری، خاطرنشان کرد: اگر این فراخوانها بر اساس آمایش آموزش عالی نباشد، سازمان امور استخدامی مجوز جذب صادر نخواهد کرد. همچنین هیأت عالی جذب نیز به جد به دنبال اجرایی شدن این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
رییس هیأت عالی جذب گفت: گزارش اجرایی شدن مصوبه آمایش آموزش عالی در فراخوان سال جاری توسط هیأت مرکزی جذب وزارت علوم به هیأت عالی جذب ارائه شود.
کی نژاد در باره سند اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی اظهار داشت: پیشنهادهای مطرح شده در مورد معیارهای همترازی دانشگاهها باید بر اساس سند اسلامی شدن دانشگاهها بررسی شود و بعد از ۱۵ روز به هیأت عالی جذب برای تصویب نهایی و طرح در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.
اعلام روند شکایت متقاضیان جذب هیأت علمی
در ادامه این جلسه، جواد محمدی، دبیر هیأت عالی جذب در این جلسه گفت: در روند شکایت متقاضی به دانشگاه و وزارت علوم، پاسخ وزارت علوم و دانشگاه باید به صورت مکتوب به متقاضی ارائه شود و اگر فرد درخواست اجرای ماده ۱۵ را داشت، جواب مکتوب را برای رسیدگی به هیأت عالی جذب ارسال کند.
وی افزود: طبق مقررات، شاکی حق دارد ابتدا به هیأت اجرایی و بعد از ۲ هفته در صورت عدم رضایت به هیأت مرکزی، سپس به هیأت عالی شکایت کند تا پرونده وی بازنگری شود.
محمدی درباره دستور دوم جلسه که به معیارهای همترازی دانشگاهها در جذب وزارتین علوم و بهداشت اختصاص داشت، گفت: معیارهای همترازی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در کارگروه بررسیهای ویژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت که بر این اساس مقرر شد پیشنهادهای همترازی وزارت بهداشت برای بررسی و اعلام نظر به وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شود.
ارائه گزارش بورسیه های بلاتکلیف
با توجه به اینکه دستور اول جلسه به پیگیری وضعیت بورسیههای وزارتخانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص داشت، گزارشی از جذب ۱۱۲ بورسیه بلاتکلیف توسط محمدرضا رضوان طلب، دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم ارائه شد.
رضوان طلب خاطرنشان کرد: دانشگاهها برای اعلام نظر اولیه برای جذب بورسیهها، ١٠ روز مهلت داشتند و در حال حاضر اعمال ماده ٢٠ برای رأیهای منفی اعلام شده از سوی دانشگاهها، در حال اجراست که حداقل ۲ هفته زمان میبرد.
به گزارش ایرنا، پرونده بورسیه ها مربوط به جذب سه هزار بورسیه سال ۹۲ است که از آن زمان تاکنون هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه تعیین تکلیف این بورسیه ها و جذب آنان در دانشگاه ها را بر عهده گرفت.