مهین منافی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان باسوادی مردان استان نیز در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در قبل از انقلاب ۶۱.۷ درصد بوده که این رقم بعد از انقلاب با رشد ۳۳.۴ درصدی به ۹۵.۱ درصد رسیده است.
وی بیان کرد: نرخ باسوادی استان در گروه سنی هدف طبق سرشماری سال ۱۳۹۰ حدود ۸۷.۵ بوده است که این رقم در سال ۱۳۹۵ به ۹۰.۷ درصد ارتقا پیدا کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی ادامه داد: کسب رتبه ششم کشور در جذب و تحت پوشش قرار دادن جمعیت بی سواد از جمله موفقیت های استان بوده که با رشد ۲.۱ درصدی طی سه سال اخیر حاصل شده است.
منافی گفت: طبق برنامه ریزیها تلاش میشود تا سال ۱۴۰۴ با همکاری استانداری و سایر نهادهای مرتبط بتوان با به صفر رساندن بی سوادی در گروه سنی ۱۰-۴۹ سال ریشه بی سوادی در استان را خشکاند.
وی با بیان اینکه شهرستان نقده با ۹۳.۴ درصد در شاخص باسوادی پیشتاز استان است، افزود: بیشترین باسوادی زنان نیز با ۹۱.۵۳ درصد در میاندوآب ثبت شده است.
آذربایجانغربی دارای سههزار آبادی است، شرایط اقلیمی استان و صعب العبور بودن مسیر بسیاری از روستاها، درآمد اندک و مشکلات اقتصادی و فرهنگ حاکم در خانوادههای روستایی موجب شده تا تمایل به تحصیل به ویژه در میان دختران و بانوان در استان کاهش یابد و ساکنان این مناطق تمایل کمتری به سوادآموزی داشته باشند.