تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و دریافت تسهیلات قبل از تولید صنعتی موفق به تولید بزرگترین دستگاه فلوفرمینگ دنیا شد.

به گزارش روز شنبه از صندوق نوآوری و شکوفایی، مهدی وطنی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد کارکرد این دستگاه پیشرفته (های‌تک) افزود: تکنولوژی فلوفرمینگ که از خانواده شکل‌دهی چرخشی محسوب می‌شود، یک تکنولوژی مدرن شکل‌دهی فلزات است که برای تولید قطعات سیلندری شکل دقیق بکار می‌رود.

وی بیان کرد: درحال حاضر فلوفرمینگ و شکل‌دهی چرخشی، پیشرفته‌ترین روش تولید قطعاتی نظیر رینگ چرخ خودرو، انواع پولی‌های دقیق، قطعات سیلندری با چرخ دنده داخلی و هزارخاری، کلاچ و پوسته جعبه دنده اتوماتیک است.  طراحی و ساخت این دستگاه فلوفرمینگ که Monster FCH۲۱۰۰/۱۲۰۰۰ نام دارد، تنها دستگاه فلوفرمینگ چهار غلطکه در ایران است.

وطنی گفت: این دستگاه غول پیکر با وزنی بالغ بر ۲۰۰ تن، قادر به تولید لوله‌ها و سیلندرهای جدار نازک دقیق بدون درز تا قطر ۲۱۰۰ میلی‌متر و طول ۱۲ هزار میلی‌متر است.

وی ادامه داد: از دیگر کاربردهای این تکنولوژی، تولید لوله‌های بدون درز و سیلندرهای دقیق جدار نازک است که در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت نفت و گاز قابل استفاده است. لوله‌ها و سیلندرهای دقیق در ساخت سیلندرهای پنوماتیک و هیدرولیک نیز به طور گسترده کاربرد دارد. 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: مزیت استفاده از تکنولوژی فلوفرمینگ برای این سیلندرها، امکان تولید فلنج‌ها و قسمت‌های اضافی به صورت یکپارچه با سیلندر است. علاوه بر این فلوفرمینگ در کنار سایر دستگاه‌های اسپینینگ، ماشین‌کاری و شکل‌دهی فلزات و همراه با دانش فنی کسب شده باعث شده تا تمام نیازهای تکنولوژیک محصول مورد نظر مشتریان را تامین کنیم.

وطنی در مورد بازار محصولات این شرکت گفت: با هدف رفع نیازهای کشور در زمینه ماشین‌آلات و قطعات پیشرفته صنعتی به‌ویژه در زمینه شکل‌دهی فلزات فعالیت خود را آغاز کردیم و اکنون توانایی تولید تمامی ماشین‌آلات مرتبط با تولید لوله‌های بدون درز به‌ویژه لوله‌های بدون درز ضد خوردگی (CRA) را در اختیار داریم که در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاهی و خودروسازی قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد مزیت رقابتی این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی افزود: در طراحی این دستگاه از ابتکارات و نوآوری‌های متعددی استفاده شده که آن را نسبت به سایر رقبایش متمایز و برتر کرده است،  همچنین قیمت مشابه خارجی آن نزدیک به ۶ میلیون دلار است که بعد از بهره‌برداری از نمونه ساخته شده در شرکت استقبال بسیار گسترده شد.

وی در مورد دستاوردهای بین‌المللی دستیابی به دانش تولید فلوفرمینگ گفت: این دستگاه غول پیکر ۲۰۰ تنی در یونسکو به عنوان بزرگترین دستگاه فلوفرمینگ جهان مورد تقدیر قرار گرفته است. همچنین در سال ۹۷، در طرحی که از طرف وزارت اقتصاد آلمان در ۲۰ کشور جهان اجرایی شد، به عنوان یکی از ۲۳ شرکت برتر صنایع کوچک و متوسط آلمان برای انجام فعالیت‌های اقتصادی مشترک با کشور آلمان برگزیده و موفق به اخذ گواهی GIZ شد.

وطنی از پیوستن این شرکت به بازارهای جهانی خبر داد و گفت: لزوم ارتقای فرهنگ کیفیت، اخذ استانداردهای کیفی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد، به همین منظور استانداردهای کیفیتی نظیر ISO۹۰۰۱، ISO۱۰۰۰۴، CE، IMS، GMP، ISO۱۴۰۰۱ و ISO۴۵۰۰۱ اخذ شده است.  

وی افزود: برای ساخت بزرگترین دستگاه فلوفرم دنیا مبلغ یک میلیارد تومان تسهیلات قبل از تولید صنعتی از صندوق نوآوری دریافت کردیم. البته این میزان علاوه بر ۷ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شخصی بود که در شرایط بسیار پیچیده اقتصادی امروز کشور، ماموریت خود را بر طراحی و ساخت دستگاه‌های پیشرفته تولیدی مورد نیاز کشور و تدوین دانش فنی و تولید انبوه قطعات پیشرفته صنعتی قرار داده‌ایم تا با دانش فنی، نوآوری و جسارت، سهم کوچکی در خلق ثروت ملی و اعتلای کشور داشته باشیم.