به گزارش روز یکشنبه ایرنا، باوجود خدمات شایان نظام جمهوری اسلامی ایران به دور افتاده ترین روستاهای کشور، اما برخی نقاط هستند که مشکلات زیرساختی دارند یا خدمات ایجاد شده در آنها طی دهه های گذشته به دلیل مرور زمان، فرسوده شده است و نیاز به بازسازی دارد.
روستای کلک بیشه علیا ۲۵ کیلومتر با جاده قدیم خرم آباد - پلدختر فاصله دارد که به گفته اهالی، لوله کشی آب آشامیدنی روستا که اوایل انقلاب اجرا شده بود اکنون فرسوده شده و نیازمند بازسازی است، مشکل راه دسترسی ایمن و و آنتن دهی تلفن همراه نیز موجب نارضایتی مردم ولایی این منطقه شده است.
مسیر دسترسی به کلک بیشه کوره راه است
یکی از اهالی روستای کلک بیشه علیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: راه دسترسی این روستا به حدی نامناسب است که از دید یک تازه وارد کوره راهی بیش نیست و برایش تردید ایجاد می شود که این راه به محل زندگی انسان و یک روستا ختم شود.
مهدی احمدپور افزود: علاوه بر راه دسترسی اهالی به اطراف بیرون از روستا و شهر که در شان آنها نیست، آب آشامیدنی روستای کلک بیشه نیز به صورت فصلی در بیشتر ایام سال قطع است که این مشکل عدیدهای برای آنها به شمار می رود.
زیرساخت هایی که مناسب زندگی روستایی نیست
قندی مرادی یکی دیگر از اهالی کلک بیشه می گوید: بسیاری از اهالی روستا به دلیل نبود امکانات اولیه زندگی، به شهر مهاجرت کردند اما به دلیل نبود شغل مناسب در شهرها و مسائل دیگر، به روستا بازگشتند و به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند.
وی اظهار داشت: روستای کلک بیشه علیا درمسیر روستای بادامک، پنج کیلومتر پایین تر از شرکت نفت آسار واقع شده که حدود سه کیلومتر راه دسترسی به آن از روستا تا جاده پلدختر-بادامک خاکی بود که تحت تاثیر سیل های گذشته نیز تخریب شده و بسیار نامناسب است.
لوله کشی فرسوده شده و قطع مداوم آب
مراد اعظمی یکی دیگر از اهالی روستای کلک بیشه افزود: یکی از مشکلات روستا، قطعی مداوم آب به ویژه در فصول گرم سال است، زیرا ساختهای آبرسانی و لوله کشی آب آشامیدنی در این روستا پس از سال ها بسیار فرسوده، دچار شکستگی و نشتی شده است و نیاز به بازسازی دارد.
وی افزود: اهالی این روستا تنها اواخر پاییز و زمستان از آب لوله کشی برخوردار هستیم و مابقی ماه های سال آب آشامیدنی نداریم بنابراین همه مجبور به استفاده از یک لوله آب و یا مراجعه به شهر برای تهیه آب مورد نیاز خود می شویم.
نبود امکانات اولیه موجب مهاجرت روستاییان به شهر شد
روستای کلک بیشه دهیار ندارد و تنها رابط آن مسوول پیگیری مشکلات و مسایل اداری اهالی است.
رابط روستای کلک بیشه علیا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تا کنون حدود ۲۰۰ خانوار از این روستا به دلیل نبود امکانات اولیه به شهر مهاجرت کردند و هم اکنون ۴۰ خانواده روستا با حدود ۱۴۰ نفر جمعیت مشکل راه دسترسی، آب آشامیدنی و آنتن دهی تلفن همراه دارند.
حسین حسین پور افزود: باوجود افزایش مشکلات زیرساختی و کمبود امکانات در روستا، اما افراد و خانوادههایی که مهاجرت کردهاند به دلیل کار کشاورزی و دامداری و زمین های خود دوباره به روستا بازگشتند اما کلک بیشته همچنان از داشتن راه دسترسی مناسب محروم است.
وی اضافه کرد: مسافت روستای کلک بیشه علیا تا شهر پلدختر ۲۵ کیلومتر است که حدود سه کیلومتر آن تا مسیر روستای بادامک جاده خاکی و پر از چاله و ناهمواری و حتی در برخی نقاط بر اثر سیل های گذشته دچار تخریب جدی شده است.
رابط روستای کلک بیشه علیا گفت: مسیر کلک بیشه- گل گل ۴۰ کیلومتر تا شهر پلدختر فاصله دارد که اهالی از این مسیر تردد ندارند و نیاز است بنابراین راه دسترسی آنها یعنی مسیر بادامک بازسازی و آسفالت شود.
اهالی برای استحمام به شهر می روند
وی افزود: از طرفی منبع ذخیره آب روستا در فصول گرم سال خالی میشود و اهالی در طول سال تنها پنج ماه از آب آشامیدنی برخوردار هستند، بنابراین در فصل کم آب برای تهیه آب آشامیدنی و سایر مصارف مجبور به تامین و انتقال آب مورد نیاز خود به وسیله تانکر تا روستا هستند و برای استحمام و سایر مصارف به شهر می روند.
حسین پور یادآورشد: در مواقعی آب منبع هم به قدری کم که تنها دریک لوله می ریزد و پاسخگوی نیاز جمعیت روستا نیست و مواقعی موجب درگیری بین اهالی می شود.
وی تصریح کرد: برای پیگیری و رفع هر کدام از این مشکلات به ویژه حوزه آب و راه بارها به مسوولان مربوطه مراجعه شده اما باوجود قول مساعد آنها، تاکنون هیچ گونه اقدام عملی صورت نگرفته است.
هیچ مسوولی از روستا سرکشی نمی کند
رابط روستای کلک بیشه علیا گفت: باوجود این مشکلات، هیچ گاه هیچ مسوولی به این منطقه سرکشی نمیکند و تنها قبل از انتخابات، برای رای دادن میان اهالی حاضر می شوند و تا انتخابات آینده هیچ خبری نیست.
حسین پور افزود: برای بازسازی راه دسترسی و خاکی جاده روستایی که تحت تاثیر روان آبهای سرازیر شده از کوه دچار تخریب شده نیاز به احداث ۲ پل و در برخی نقاط سنگ فرش است.
بخشدار مرکزی پلدختر نیز گفت: روستای کلک بیشه تحت پوشش آب و فاضلاب نیست و این اداره هیچ گونه مسوولیتی در زمینه آب رسانی به آن ندارد.
بابک امرایی اظهارداشت: چنانچه مردم این روستا خواستار قرارگرفتن تحت پوشش شرکت آبفا و بهره مندی از خدمات آن هستند باید نسبت به خریداری انشعاب اقدام کنند.
وی افزود: در این صورت اداره آب وفاضلاب نسبت به حفر چاه جهت آبرسانی به اهالی اقدام ومشکل قطعی آب آشامیدنی در روستای کلک بیشه رابرطرف می کند.
بخشدار پلدختر به مشکلات راه دسترسی به این روستا اشاره کرد و گفت: مسیر کلک بیشه - گل گل به طول ۲۰ کیلومتر با روکش آسفالت، راه دسترسی و ارتباطی هفت روستا را به دیگرنقاط شهرستان برقرارمی کند.
وی افزود: در سیل سال گذشته خسارت فراوانی به این مسیر وارد شد که با پیگیری های مسوولان و تلاش اداره راهداری و حمل و نقل شهرستان ابنیه های آسیب دیده در این محور با اعتباری بیش از ۲۳ میلیارد ریال بازسازی و مرمت شد.
امرایی یادآورشد:در این محور چند راه آنتنی (جاده باریک) برای ارتباط روستاها وجود دارد که تنها ۲ راه دسترسی آنتنی در این محور به صورت رویه شنی و خاکی است که باوجود پیگیرهای انجام شده، طول ۶ کیلومتری این ۲ مسیر در صورت تخصیص اعتبار بهسازی و آسفالت می شود.
فاطمه مهرابی