گچساران- ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: هشت هکتار از جنگل های منطقه حفاظت شده دیل  از توابع شهرستان گچساران با بذرپاشی از سوی این اداره و تشکل های مردمی احیا شد.

ولی رمضانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح جنگل های منطقه حفاظت شده دیل با استفاده از  بذر گونه های بومی و سازگار با اقلیم منطقه چون بلوط و ارژن و  بادام احیا شدند. 

وی بیان کرد: خشکسالی ها و آتش سوزی های چند سال اخیر باعث شده ۱۰ درصد از درخت ها و درختچه های مناطق حفاظت شده دیل در گچساران خشک و نابود شوند.

رمضانی اظهار داشت: مساحت منطقه حفاظت شده دیل را ۱۰ هزارو ۳۰۰ هکتار است .

وی تصریح کرد: احیا و حفظ زیست بوم ها یکی از اصول اساسنامه تشکل های زیست محیطی است و به همین دلیل برای جبران درخت های  خشک شده، کاشت بذر گونه های بومی در مناطق حفاظت شده این شهرستان در دستور کار تشکل ها قرار گرفته است.

رمضانی  ابراز کرد: همچنین امسال برای نخستین بار در  سه هکتار از منطقه حفاظت شده خامی گیاه بومی جاشیر از سوی این اداره و تشکل های مردمی کشت شد.

وی  مساحت منطقه حفاظت شده خامی در این شهرستان را ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در منطقه حفاظت شده خامی گونه گیاه مرتعی جاشیر وجود نداشت این اداره با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه اقدام به کشت این گونه گیاهی کرد.

رمضانی اظهار داشت: کاشت بادام در منطقه حفاظت شده کوه سرخ  یکی دیگر از برنامه های محیط زیست این شهرستان در سالجاری است .

۱۰ درصد از گیاهان دارویی مناطق حفاظت شده این شهرستان بر اثر خشکسالی سالهای گذشته  خسارت دیده‌اند.

 این شهرستان با ۵۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده با کمبود نیروهای محیط بان روبه روست.

بر اساس استانداردهای بین المللی باید به ازای هر هزار هکتار یک محیط بان وجود داشته باشد که در گچساران به ازای هر پنج هزار هکتار مناطق حفاظت شده یک محیط بان وجود دارد.

کوه خامی با مساحت بیش از ۲۵ هزار هکتار، کوه سرخ با ۳۲ هزار هکتار و کوه دیل با ۱۰ هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده این شهرستان محسوب می‌شوند.