به گزارش ایرنا، سیدعلی موسوی روز شنبه در جلسه شهرک صنعتی صنایع تبدیلی مراغه افزود: با توجه به مزیت ها و ظرفیت های مناسب کشاورزی مراغه و با پیگیری های نماینده مجلس و موافقت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی این شهرک تاسیس و راه اندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: هم اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند که این امر ضرورت ایجاد شهرک صنایع تبدیلی و غذایی را در این شهرستان بیش از پیش ضروری کرده است.
وی اضافه کرد: تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن میوه و بیش از ۳۰۰ هزار تن سیب، این شهرستان را به قطب تولید محصولات کشاورزی تبدیل کرده لیکن هم اکنون با کمبود صنایع تبدیلی در زمینه فرآوری این محصولات مواجه است.
موسوی گفت: با وجود سردخانه های متعدد نگهداری میوه، نیاز به ایجاد واحدهای تولید فرآورده های کشاورزی و بسته بندی در این شهرستان احساس می شود.
وی افزود: براین اساس، اولویت سرمایه گذاری در این شهرستان باید در صنایع تبدیلی بوده و باید سالانه بیش از ۱۰ درصد از تولیدات کشاورزی در صنایع تبدیلی به فرآورده هایی با ارزش افزوده مناسب و صادراتی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: احداث و ایجاد شهرک صنعتی صنایع تبدیلی و غذایی می تواند فرصتی بزرگ برای اشتغال زایی و رونق تولید و صادرات در منطقه باشد که باید با حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، این امر تسریع شود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ایجاد شهرک صنعتی صنایع تبدیلی و غذایی در مراغه در برنامه تدبیر و توسعه استان مصوب شده و هم اکنون نیز رایزنی برای جذب سرمایه گذار برای احداث آن در حال انجام است.
ایاز برنو افزود: این مصوبه منجر به ایجاد تفاهم نامه با حضور چهارجانبه با حضور جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، سپاه عاشورا، مسکن و عمران بسیج و یک موسسه دانش بنیان شده است.
وی ادامه داد: با وجود ۴۵ سردخانه فعال در این شهرستان، هم اکنون نیاز به تبدیل و فرآوری تولیدات باغی و کشاورزی در منطقه احساس می شود که با بهره برداری و ایجاد آنها زمینه برای اشتغال و ارزآوری فراهم خواهد شد.
برنو اضافه کرد: ایجاد اشتغال پایدار با سرمایه گذاری مناسب در ایجاد این شهرک در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی محقق خواهد شد.
وی گفت: در این شهرک صنعتی به دنبال بهره گیری از طرح های دانش بنیان و واحدهای کوچک و متوسط تولیدی در زمینه فرآوری و صنایع تبدیلی کشاورزی هستیم.
وی افزود: ایجاد واحد آزمایشگاهی، برندسازی و زیرساخت های مناسب در این شهرک پیش بینی شده و با کمترین هزینه محصولات تولیدی منطقه فرآوری و به ارزش افزوده کشاورزی تبدیل کرده و زمینه ساز اشتغال زایی پایدار بیش از پیش خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه نیز گفت: با پیگیری های نماینده این شهرستان و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، راه اندازی شهرک صنایع تبدیلی و غذایی و نیز صندوق حمایت از سرمایه گذاری بخش کشاورزی تسریع و تسهیل شده است.
اسماعیل کریمی اصل افزود: تامین زیرساخت و آب مورد نیاز برای واحدهای تولیدی از چالش های پیش روی در احداث این شهرک خواهد بود که با همگرایی دستگاه های اجرایی و خدمات رسان می تواند مرتفع شود.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.